14-16 kolmiota
1 pkt (450 g) pakastettua filotaikinaa
50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 keltuaista
Täyte:
2 dl kypsäksi keitettyjä punaisia linssejä
200 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa murennettuna
1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
mustapippuria
1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2.Sekoita linssit ja juusto. Lisää tomaatit ja yrtit ja mausta mustapippurilla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
3. Sulata kattilassa voi jamaito. Ota kolme taikinaarkkia ja peitä loput kostealla pyyhkeellä. Voitele arkki rasva-maitosulalla, laita toinen päälle ja voitele jne.
4. Leikkaa taikinalevy noin 10 cm suikaleiksi. Nosta nokare täytettä suikaleen toiseen päähän. Voitele reunat keltuaisella ja taittele suikale kolmioksi pakkauksessa olevan kuvan mukaisesti. Nosta taikinakolmiot leivinpaperille uunipellille. Pidä ne kostean liinan alla paistohetkeen asti. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on kulunut.
5. Voitele kolmiot lopulla maito-rasvaseoksella ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ