Artikkeli

Täytetyt filokolmiot

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan...

14-16 kol­mi­o­ta

1 pkt (450 g) pa­kas­tet­tua fi­lo­tai­ki­naa

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl mai­toa

2 kel­tu­ais­ta

Täy­te:

2 dl kyp­säk­si kei­tet­ty­jä pu­nai­sia lins­se­jä

200 g vuo­hen­juus­toa tai fe­ta­juus­toa mu­ren­net­tu­na

1/2 dl sil­put­tu­ja au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ore­ga­noa

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

mus­ta­pip­pu­ria

1. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2.Se­koi­ta lins­sit ja juus­to. Li­sää to­maa­tit ja yr­tit ja maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la. Lai­ta täy­te jää­kaap­piin odot­ta­maan.

3. Su­la­ta kat­ti­las­sa voi ja­mai­to. Ota kol­me tai­ki­naark­kia ja pei­tä lo­put kos­te­al­la pyyh­keel­lä. Voi­te­le ark­ki ras­va-mai­to­su­lal­la, lai­ta toi­nen pääl­le ja voi­te­le jne.

4. Leik­kaa tai­ki­na­le­vy noin 10 cm sui­ka­leik­si. Nos­ta no­ka­re täy­tet­tä sui­ka­leen toi­seen pää­hän. Voi­te­le reu­nat kel­tu­ai­sel­la ja tait­te­le sui­ka­le kol­mi­ok­si pak­kauk­ses­sa ole­van ku­van mu­kai­ses­ti. Nos­ta tai­ki­na­kol­mi­ot lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Pidä ne kos­te­an lii­nan al­la pais­to­het­keen as­ti. Jat­ka näin, kun­nes kaik­ki tai­ki­na on ku­lu­nut.

5. Voi­te­le kol­mi­ot lo­pul­la mai­to-ras­va­se­ok­sel­la ja pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje