Koti ja keittiö 6-7/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
6–8 annosta
noin 300 g valmista
murotaikinaa
500 g raparperia
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Voiteluun:
1 muna
Tarjoiluun:
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2–3 rkl tomusokeria
1. Paloittele raparperit. Kuumenna voita ja sokeria pannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua siirappimaiseksi. Lisää raparperipalat ja kääntele parin minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja inkivääri. Nosta raparperit piirakkavuokaan tai valurautapannuun. Kaada päälle voi-sokeriseos. Jäähdytä hetki.
2. Kauli murotaikinasta ohut, vuoan kokoinen levy. Nosta taikinalevy raparperien päälle vuokaan ja painele reunat tiiviisti. Voitele munalla, pistele ja paista torttua ensin uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia.
3. Anna tortun vetäytyä hetki ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa tomusokerilla maustetun mascarponejuuston kera.
Valmistusaika: noin 30 min + paistoaika 30 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 8,50 €
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Tähän ei susi pysty. Koiran kyky hellyttäviin ilmeisiin muotoutui kesytyksen aikana.
Unsplash
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.