Koti ja keittiö 6-7/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
6–8 annosta
noin 300 g valmista
murotaikinaa
500 g raparperia
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Voiteluun:
1 muna
Tarjoiluun:
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2–3 rkl tomusokeria
1. Paloittele raparperit. Kuumenna voita ja sokeria pannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua siirappimaiseksi. Lisää raparperipalat ja kääntele parin minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja inkivääri. Nosta raparperit piirakkavuokaan tai valurautapannuun. Kaada päälle voi-sokeriseos. Jäähdytä hetki.
2. Kauli murotaikinasta ohut, vuoan kokoinen levy. Nosta taikinalevy raparperien päälle vuokaan ja painele reunat tiiviisti. Voitele munalla, pistele ja paista torttua ensin uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia.
3. Anna tortun vetäytyä hetki ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa tomusokerilla maustetun mascarponejuuston kera.
Valmistusaika: noin 30 min + paistoaika 30 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 8,50 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2