Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Tarte tatin punasipulista

Ota pakastetaikina sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuori sipulit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi...

500 g pu­na­si­pu­lei­ta

30 g voi­ta

2/3 dl pu­na­vii­niä

2/3 dl vet­tä

1 rkl kas­vis- tai va­si­kan­fon­dia

2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 pkt (400 g)

pe­ru­na-ruis­tai­ki­naa

Pääl­le:

150 g vuo­hen­juus­toa

1. Ota pa­kas­te­tai­ki­na su­la­maan hy­vis­sä ajoin huo­neen­läm­pöön. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ne sen­tin pak­sui­sik­si vii­pa­leik­si. Su­la­ta voi laa­ke­as­sa pan­nus­sa ja aset­te­le si­pu­li­vii­pa­leet yh­dek­si tii­viik­si ker­rok­sek­si pan­nuun. Pais­ta si­pu­lei­ta kes­ki­läm­möl­lä kään­tä­mät­tä 4–5 mi­nuut­tia tai kun­nes ne saa­vat vä­riä.

2. Li­sää pan­nuun vii­ni, vesi, fon­di ja maus­teet. Hau­du­ta si­pu­lei­ta lie­mes­sä 8-10 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat peh­mei­tä ja nes­teen mää­rä on vä­hen­ty­nyt noin puo­leen.

3. Voi­te­le hal­kai­si­jal­taan noin 22–24 cm pii­ras­vuo­ka ja aset­te­le sen poh­jal­le si­pu­lit ja kaa­da lie­mi pääl­le. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa vie­lä suo­laa ja pip­pu­ria.

4. Kau­li su­la­nut pe­ru­na-ruis­tai­ki­na laa­jem­mak­si le­vyk­si ja nos­ta se si­pu­li­ker­rok­sen pääl­le. Pai­ne­le tai­ki­nan reu­nat tii­viis­ti vuo­an reu­noil­le. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20–25 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on saa­nut hie­man vä­riä.

5. Ku­moa si­pu­li­tort­tu va­ro­vas­ti va­dil­le. Mu­ren­na pääl­le vuo­hen­juus­toa ja ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si tuo­reel­la ros­ma­rii­nil­la.

Vink­ki! Voit val­mis­taa tor­tun myös kel­ta- tai sa­lot­ti­si­pu­leis­ta.

Lue Myös

Juusto-sieniquiche

Rapea maalaisleipä ja sitruuna-yrtti-tuorejuusto

Rapea pataleipä

Juusto-sieniquiche

Rapea maalaisleipä ja sitruuna-yrtti-tuorejuusto

Rapea pataleipä

Näin teet herkulliset dim sumit

Nämä gluteenittomat ruoat valmistuvat helposti satokauden herkuista

Rapea sekaleipä

Cheddarbriossit

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Taikinoitu brie

Cheddarbriossit

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Taikinoitu brie

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2