500 g punasipuleita
30 g voita
2/3 dl punaviiniä
2/3 dl vettä
1 rkl kasvis- tai vasikanfondia
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria
1 pkt (400 g)
peruna-ruistaikinaa
Päälle:
150 g vuohenjuustoa
1. Ota pakastetaikina sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuori sipulit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata voi laakeassa pannussa ja asettele sipuliviipaleet yhdeksi tiiviiksi kerrokseksi pannuun. Paista sipuleita keskilämmöllä kääntämättä 4–5 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä.
2. Lisää pannuun viini, vesi, fondi ja mausteet. Hauduta sipuleita liemessä 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja nesteen määrä on vähentynyt noin puoleen.
3. Voitele halkaisijaltaan noin 22–24 cm piirasvuoka ja asettele sen pohjalle sipulit ja kaada liemi päälle. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä suolaa ja pippuria.
4. Kauli sulanut peruna-ruistaikina laajemmaksi levyksi ja nosta se sipulikerroksen päälle. Painele taikinan reunat tiiviisti vuoan reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes taikina on saanut hieman väriä.
5. Kumoa sipulitorttu varovasti vadille. Murenna päälle vuohenjuustoa ja koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
Vinkki! Voit valmistaa tortun myös kelta- tai salottisipuleista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2