Koti ja keittiö 11/2008
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla.
Vinkki! Sushiriisi kannattaa käyttää heti sushien valmistukseen, mutta tarvittaessa se säilyy päivän huoneenlämmössäkin. Älä laita etikkariisiä viileään, sillä se kovettuu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2