1 pkt tuorelasagnelevyjä
noin 1/2 l suppilovahveroita
1 sipuli
100 g pekonia
250 g pakastettua poroa
3 rkl ruohosipulisilppua
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
Juustokastike:
2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
100 g tuorejuustoa
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
1 dl emmentalraastetta
Voiteluun:
margariinia tai voita
1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna sipuli. Suikaloi pekoni kuumalle pannulle. Kun rasva irtoaa, lisää sienet ja sipuli. Lisää jäinen poronliha erissä. Kypsytä, lisää mausteet ja vesi ja hauduta noin 15 minuuttia.
2. Juustokastike: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta seos. Lisää puolet maidosta ja kiehauta sekoittaen. Lisää loppu maito ja tuorejuusto, kiehuta hiljaa 5–10 minuuttia. Mausta.
3. Valmista lasagnet neljässä voidellussa annosvuoassa. Laita vuokien pohjalle kastiketta ja levitä tuorepastalevyn toinen pää vuokaan niin, pohja peittyy. Laita päälle höystettä, taita levy ja laita päälle kastiketta. Kokoa lasagnet kerroksittain samaan tapaan pastataitosta käännellen. Peitä kastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2