Artikkeli

Suppilovahvero-porolasagnet

1 pkt tuo­re­la­sag­ne­le­vy­jä

noin 1/2 l sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 si­pu­li

100 g pe­ko­nia

250 g pa­kas­tet­tua po­roa

3 rkl ruo­ho­si­pu­li­silp­pua

1/2 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2 tl suo­laa

2 dl vet­tä

Juus­to­kas­ti­ke:

2 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

5 dl mai­toa

100 g tuo­re­juus­toa

1/2 tl suo­laa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

Pin­nal­le:

1 dl em­men­tal­raas­tet­ta

Voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1. Puh­dis­ta ja pil­ko sie­net. Hie­non­na si­pu­li. Sui­ka­loi pe­ko­ni kuu­mal­le pan­nul­le. Kun ras­va ir­to­aa, li­sää sie­net ja si­pu­li. Li­sää jäi­nen po­ron­li­ha eris­sä. Kyp­sy­tä, li­sää maus­teet ja vesi ja hau­du­ta noin 15 mi­nuut­tia.

2. Juus­to­kas­ti­ke: Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa, li­sää jau­hot ja kie­hau­ta seos. Li­sää puo­let mai­dos­ta ja kie­hau­ta se­koit­ta­en. Li­sää lop­pu mai­to ja tuo­re­juus­to, kie­hu­ta hil­jaa 5–10 mi­nuut­tia. Maus­ta.

3. Val­mis­ta la­sag­net nel­jäs­sä voi­del­lus­sa an­nos­vuo­as­sa. Lai­ta vuo­kien poh­jal­le kas­ti­ket­ta ja le­vi­tä tuo­re­pas­ta­le­vyn toi­nen pää vuo­kaan niin, poh­ja peit­tyy. Lai­ta pääl­le höys­tet­tä, tai­ta levy ja lai­ta pääl­le kas­ti­ket­ta. Ko­koa la­sag­net ker­rok­sit­tain sa­maan ta­paan pas­ta­tai­tos­ta kään­nel­len. Pei­tä kas­tik­keel­la ja ri­pot­te­le pin­nal­le juus­to­raas­tet­ta. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ