Artikkeli

Suolatut sitruunat

Pese sitruunat kunnolla kuumassa vedessä, jollet saa ilman torjunta-aineita kasvatettuja luomusitruunoita. Voit jopa liottaa sitruunoita kylmässä vedessä yön yli ennen säilöntää...

8 sit­ruu­naa

1 kg me­ri­suo­laa

8 laa­ke­rin­leh­teä

8 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

kou­ral­li­nen tim­ja­mi­nok­sia

1 rkl ko­ko­nai­sia val­ko-

pip­pu­rei­ta

4 sit­ruu­nan mehu

kie­hu­van kuu­maa vet­tä

1. Pese sit­ruu­nat kun­nol­la kuu­mas­sa ve­des­sä, jol­let saa il­man tor­jun­ta-ai­nei­ta kas­va­tet­tu­ja luo­mu­sit­ruu­noi­ta. Voit jopa li­ot­taa sit­ruu­noi­ta kyl­mäs­sä ve­des­sä yön yli en­nen säi­lön­tää.

2. Va­lu­ta sit­ruu­nat ja tee nii­hin pit­kit­täis­viil­lot kuin tas­kuik­si maus­teil­le.

3. Kuo­ri val­ko­si­pu­li­loh­kot. Pie­ni tim­ja­mi­nok­sat ja täy­tä viil­lot maus­tein. Li­sää mu­kaan pip­pu­rit ja laa­ke­rin­leh­det. Pei­tä sit­ruu­nat kar­ke­al­la me­ri­suo­lal­la, ra­vis­ta kul­hoa ja pu­ser­ra pääl­le nel­jän sit­ruu­nan mehu.

4. Kaa­da vie­lä sit­ruu­noi­den pääl­le kie­hu­vaa vet­tä kun­nes ne peit­ty­vät. Pei­tä as­tia ja pane kyl­mään. An­na maus­tei­den ja suo­lan vai­kut­taa vä­hin­tään vii­kon ajan.

5. Käy­tä sit­ruu­noi­ta kala- ja ka­na­ruo­kien, sa­laat­tien ja vaik­ka­pa olii­vien maus­teek­si. Sit­ruu­nat säi­ly­vät suo­lat­tui­na pit­kään. Myös val­ko­si­pu­lin­kyn­sis­tä tu­lee lie­mes­sä iha­nan ma­kui­sia. Voit säi­lyt­tää sit­ruu­nat joko kul­hos­sa tai töl­ki­tet­tyi­nä. Li­sää vet­tä niin pal­jon, et­tä sit­ruu­nat ovat su­kel­luk­sis­sa.

Koti ja keit­tiö 3/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ