8 sitruunaa
1 kg merisuolaa
8 laakerinlehteä
8 valkosipulinkynttä
kourallinen timjaminoksia
1 rkl kokonaisia valko-
pippureita
4 sitruunan mehu
kiehuvan kuumaa vettä
1. Pese sitruunat kunnolla kuumassa vedessä, jollet saa ilman torjunta-aineita kasvatettuja luomusitruunoita. Voit jopa liottaa sitruunoita kylmässä vedessä yön yli ennen säilöntää.
2. Valuta sitruunat ja tee niihin pitkittäisviillot kuin taskuiksi mausteille.
3. Kuori valkosipulilohkot. Pieni timjaminoksat ja täytä viillot maustein. Lisää mukaan pippurit ja laakerinlehdet. Peitä sitruunat karkealla merisuolalla, ravista kulhoa ja puserra päälle neljän sitruunan mehu.
4. Kaada vielä sitruunoiden päälle kiehuvaa vettä kunnes ne peittyvät. Peitä astia ja pane kylmään. Anna mausteiden ja suolan vaikuttaa vähintään viikon ajan.
5. Käytä sitruunoita kala- ja kanaruokien, salaattien ja vaikkapa oliivien mausteeksi. Sitruunat säilyvät suolattuina pitkään. Myös valkosipulinkynsistä tulee liemessä ihanan makuisia. Voit säilyttää sitruunat joko kulhossa tai tölkitettyinä. Lisää vettä niin paljon, että sitruunat ovat sukelluksissa.
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2