Artikkeli

MARI HAR­JU­LA KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­Ko­ti ja keit­tiö 9/2011 

Suolasieni-ricottalevite

Valmista suolasienistä ja ricottajuustosta valmistettu levite maustetaan reilusti yrteillä.

noin 2 dl li­o­tet­tu­ja suo­la­sie­niä

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

½ dl rans­kan­ker­maa

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa

½ rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

tilk­ka olii­vi­öl­jyä

tilk­ka sit­ruu­na­me­hua

1. Va­lu­ta li­o­te­tut suo­la­sie­net. Hie­non­na sie­net.

2. Hie­non­na val­ko­si­pu­li, ba­si­li­ka per­sil­ja, tim­ja­mi ja ruo­ho­si­pu­li.

3. Not­kis­ta ri­cot­ta­juus­to rans­kan­ker­mal­la. Li­sää maus­teet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.