Artikkeli

Suolaiset yrttikeksit

Sekoita jauhot, paloiteltu voi, mausteet ja murskattu valko­si­pu­lin­kynsi murenevaksi taikinaksi...

noin 25 kpl

1 dl gra­ham­jau­ho­ja

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g kyl­mää voi­ta

1/2 tl suo­laa

1 rkl Pro­ven­ca­le-yrt­ti­se­os­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si pu­ser­ret­tu­na

1 rkl kyl­mää vet­tä

Pin­nal­le:

yr­ti­nok­sa

1. Se­koi­ta jau­hot, pa­loi­tel­tu voi, maus­teet ja murs­kat­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si mu­re­ne­vak­si tai­ki­nak­si.

2. Li­sää jouk­koon kyl­mä vesi se­koit­ta­en ja pyö­räy­tä tai­ki­na pal­lok­si. Pane tai­ki­na kyl­mään puo­lek­si tun­nik­si.

3. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta tan­ko ja leik­kaa sii­tä noin 1/2 cm:n le­vyi­siä pa­lo­ja. Pai­ne­le pa­loi­hin yr­ti­nok­sa haa­ru­kal­la.

4. Pais­ta kek­se­jä 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Tar­joa eri­lais­ten tuo­re­juus­to­jen kans­sa.