Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Suolaisen makeat bruschetat

Alkupalaksi tai pikkusyötäväksi sopivat hyvin hunajaisella cashew­päh­ki­nä­tah­nalla ja karamel­li­soi­duilla nektariineilla höystetyt bruschetat.

10–12 pien­tä lei­pää

1 maa­lais­pa­ton­ki

Hu­na­ja-cas­hew­le­vi­te:

250 g cas­hew­päh­ki­nöi­tä

1 rkl hu­na­jaa

ri­paus me­ri­suo­laa

1 tl koo­ko­söl­jyä

Ka­ra­mel­li­soi­dut nek­ta­rii­nit:

3–4 nek­ta­rii­nia tai per­sik­kaa

1–2 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

2–3 rkl sit­rus- tai ama­ret­to­li­köö­riä

1. Val­mis­ta en­sin hu­na­ja­cas­hew­le­vi­te. Le­vi­tä päh­ki­nät pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Paah­da uu­nis­sa 170 as­tees­sa 8–10 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja jau­ha hie­nok­si, voi­mai­sek­si se­ok­sek­si te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää muut ai­nek­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Vii­pa­loi pa­ton­ki ja le­vi­tä pa­ton­ki­vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le. Paah­da uu­nis­sa 225 as­tees­sa 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes lei­vät saa­vat hie­man vä­riä.

3. Val­mis­ta ka­ra­mel­li­soi­dut nek­ta­rii­nit. Hal­kai­se nek­ta­rii­nit, pois­ta ki­vet ja loh­ko he­del­mät. Kuu­men­na voi pan­nul­la, li­sää nek­ta­rii­nit ja kään­te­le nii­tä het­ken pan­nul­la. Li­sää hu­na­ja ja an­na ka­ra­mel­li­soi­tua. Li­sää lo­puk­si li­köö­ri.

4. Le­vi­tä lei­pien pääl­le en­sin cas­hew­päh­ki­nä­tah­naa ja sit­ten ka­ra­mel­li­soi­tu­ja nek­ta­rii­ne­ja.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­ke­an he­del­mäi­nen ja hu­na­jai­nen Lenz Mo­ser Pres­ti­ge Troc­ken­bee­re­naus­le­se 2012, Itä­val­ta, 17,75 e (0,375 l)

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ