MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 9/2015
10–12 pientä leipää
1 maalaispatonki
Hunaja-cashewlevite:
250 g cashewpähkinöitä
1 rkl hunajaa
ripaus merisuolaa
1 tl kookosöljyä
Karamellisoidut nektariinit:
3–4 nektariinia tai persikkaa
1–2 rkl voita
2 rkl hunajaa
2–3 rkl sitrus- tai amarettolikööriä
1. Valmista ensin hunajacashewlevite. Levitä pähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 170 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä ja jauha hienoksi, voimaiseksi seokseksi tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
2. Viipaloi patonki ja levitä patonkiviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes leivät saavat hieman väriä.
3. Valmista karamellisoidut nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Kuumenna voi pannulla, lisää nektariinit ja kääntele niitä hetken pannulla. Lisää hunaja ja anna karamellisoitua. Lisää lopuksi likööri.
4. Levitä leipien päälle ensin cashewpähkinätahnaa ja sitten karamellisoituja nektariineja.
Viinisuositus: Makean hedelmäinen ja hunajainen Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2012, Itävalta, 17,75 e (0,375 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2