RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
1 ½ dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
200 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
50 g voita
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta, tomu-sokeria tai hienonnettuja mantelilastuja
1. Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Poista vaniljatanko. Paloittele suklaa ja voi kuuman kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja massa on tasaista.
2. Anna tryffelimassan jäähtyä ja jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi kiinteää työstettäväksi käsin.
3. Pyörittele massasta palloja kuivin ja viilein käsin tai kahden teelusikan avulla. Laita valmiit pallot vielä hetkeksi jääkaappiin.
4. Pyörittele makeiset joko kaa-kaojauheessa, tomusokerissa tai mantelilastumuruissa. Nostele tryffelit paperisiin tai metallisiin karamellivuokiin. Säilytä viileässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2