Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Suklaa-tiramisumaljat

Valmista ensin täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita muna-sokerivaahto mascar­po­ne­juustoon...

8–10 an­nos­ta

200 g sa­voi­ar­di- tai Ma­rie-kek­se­jä

Kos­tu­tus:

2 dl vah­vaa, kyl­mää kah­via

1 dl kah­vi­li­köö­riä

Täy­te:

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

2 mu­naa

1 dl so­ke­ria

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

1–2 tl raas­tet­tua

ap­pel­sii­nin­kuor­ta

50 g tum­maa suk­laa­ta

Pin­nal­le:

kaa­ka­o­jau­het­ta

rou­hit­tua suk­laa­ta

1. Val­mis­ta en­sin täy­te. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Vaah­do­ta myös ker­ma. Se­koi­ta muna-so­ke­ri­vaah­to mas­car­po­ne­juus­toon. Maus­ta raas­te­tul­la ap­pel­sii­nin­kuo­rel­la. Li­sää lo­puk­si ker­ma­vaah­to.

2. Raas­ta suk­laa.

3. Ko­koa an­nok­set ker­rok­sit­tain la­sei­hin tai an­nos­mal­joi­hin. Kos­tu­ta kek­sit en­sin kah­vi-li­köö­ri­se­ok­ses­sa. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta kyl­mään te­key­ty­mään pa­rik­si tun­nik­si. Sii­vi­löi pin­nal­le kaa­ka­o­jau­het­ta ja ri­pot­te­le tum­maa suk­laa­ta.