MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
noin 40 kpl
225 g tummaa suklaata
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ¼ dl kaakaojauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
3 ¼ dl muscovadosokeria
2 munaa
¾ dl maitoa
Lisäksi:
noin 2 ½ dl tomusokeria
1. Sulata paloiteltu suklaa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jätä jäähtymään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vaahdota voi ja muscovadosokeri.
4. Lisää munat yksitellen sulatettuun suklaaseen.
5. Lisää muna-suklaaseokseen ensi puolet kuivista aineista, maito ja sitten loput jauhoseoksesta.
6. Laita taikina jääkaappiin kelmulla peitettynä pariksi tunniksi.
7. Ota aina reilu ruokalusikallinen taikinaa, muotoile palloiksi ja pyöritä taikinapallot tomusokerissa. Laita pallot pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi leviämisvaraa.
8. Paista uunissa 175 asteessa 12– 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Viinisuositus: Tumman hedelmäinen ja mausteinen Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2013, Italia, 20,10 e (0,5 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2