Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Suklaamoussekakku
50 min + moussen jähmettyminen 2 tuntia . hieman haastava . 18 e
12 annosta
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun:
1 tl voita tai öljyä
Kuorrutus:
1 annos ranskalaista suklaamoussea
Koristeeksi:
1–2 tuoretta viikunaa
1. Valmista ensin suklaamousse (ohje alla). Lusikoi mousse halutessasi valmiiksi pursotinpussiin. Anna suklaamoussen jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
2. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
3. Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa tasaiseksi. (Jos haluat kuohkeamman ja paksumman kakkupohjan, vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi). Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
4. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla tai öljyllä. Kaada taikina vuokaan.
5. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 35 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoan reunat. Nosta kakku tarjoilulautaselle.
6. Pursota tai levitä veitsellä moussea reilusti kakun päälle. Pese viikunat, leikkaa lohkoiksi ja koristele kakku viikunalohkoilla.
Ranskalainen tummasuklaamousse
20 min + jähmettyminen 2 tuntia . hieman haastava . 10 e
6 annosta
200 g tummaa suklaata, kaakaota vähintään 70 %
100 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl sitruslikööriä, esimerkiksi Cointreauta
ripaus suolaa
3 munankeltuaista
⅔ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Lisää kahvi ja likööri. Sulata sekoitellen, kunnes voi ja suklaa ovat täysin sulaneet. Mausta ripauksella suolaa. Jäähdytä suklaaseos.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Kaada suklaaseos ohuena nauhana keltuais-sokerivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten, niin että moussesta tulee majoneesimaisen paksua ja kiiltävää.
4. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen suklaamoussen joukkoon.
5. Lusikoi seosta annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Rouhi moussen päälle suklaata. Koristele maljat vadelmilla, persimoni- tai viikunalohkoilla.
Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.
vinkki!
Suklaamousse maistuu yksinkertaisen täydelliseltä ja hienostuneelta jälkiruoaksi sellaisenaan, mutta moussella voi viimeistellä myös suklaisen kakun. Jääkaapissa jähmettyneen moussen voi pursotella kakun päälle tai levittää veitsellä tasaiseksi kerrokseksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2