Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Suklaa-banaanikakku

Voitele 1,8–2 litran vetoinen kakkuvuoka. Rengasvuoka käy mainiosti. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi...

Tai­ki­na:

3 ka­nan­mu­naa

2 dl ta­lous­so­ke­ria tai rus­ke­aa ruo­ko­so­ke­ria

100 g tum­maa suk­laa­ta su­la­tet­tu­na

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia su­la­tet­tu­na

2 ba­naa­nia so­see­na

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

Suk­laa­kuor­ru­tus:

100 g tum­maaa, vaa­le­aa tai val­kois­ta suk­laa­ta su­la­tet­tu­na

1-2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

suk­laa­ra­kei­ta tai päh­ki­nöi­tä

1. Voi­te­le 1,8–2 lit­ran ve­toi­nen kak­ku­vuo­ka. Ren­gas­vuo­ka käy mai­ni­os­ti.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaa­le­ak­si, kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si.

3. Li­sää su­la­tet­tu suk­laa, voi­su­la ja so­seu­te­tut ba­naa­nit mu­na­vaah­toon vuo­ro­tel­len veh­nä­jau­ho-lei­vin­jau­he­se­ok­sen kans­sa.

4. Kään­te­le seos ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si ja kaa­da voi­del­tuun kak­ku­vuo­kaan.

5. Pais­ta kak­kua uu­nin ala­ri­ti­läl­lä 175 as­tees­sa 45–50 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja ku­moa kak­ku

6. Su­la­ta suk­laa ja maus­ta va­nil­ja­so­ke­ril­la. Kaa­da kuor­ru­tus­ta jääh­ty­neen ka­kun pääl­le ja an­na kuor­ru­tuk­sen le­vi­tä kuin it­ses­tään.

7. Ri­pot­te­le suk­laan pääl­le suk­laa­ra­kei­ta tai päh­ki­nöi­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ