Koti ja keittiö joululiite 2001
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl taloussokeria tai ruskeaa ruokosokeria
100 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 banaania soseena
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Suklaakuorrutus:
100 g tummaaa, vaaleaa tai valkoista suklaata sulatettuna
1-2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
suklaarakeita tai pähkinöitä
1. Voitele 1,8–2 litran vetoinen kakkuvuoka. Rengasvuoka käy mainiosti.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää sulatettu suklaa, voisula ja soseutetut banaanit munavaahtoon vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa.
4. Kääntele seos tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
5. Paista kakkua uunin alaritilällä 175 asteessa 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku
6. Sulata suklaa ja mausta vaniljasokerilla. Kaada kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle ja anna kuorrutuksen levitä kuin itsestään.
7. Ripottele suklaan päälle suklaarakeita tai pähkinöitä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2