Koti ja keittiö joululiite 2003
50 g hiivaa
2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
Marinoidut hedelmät:
5 pilkottua aprikoosia
1/2 dl rusinoita
1/2 dl sukaatteja
2 rkl konjakkia
200 g margariinia tai voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g pähkinärouhetta
50 g voita tai margariinia
Koristeluun:
sulatettua margariinia
tomusokeria
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokerit ja raastettu sitruunankuori. Lisää joukkoon muna ja vehnäjauhot. alusta taikina notkeaksi ja tavallista kovemmaksi. Kohota.
2. Pane pilkotut aprikoosit, rusinat ja sukaatit kulhoon ja kaada päälle konjakki. Anna niiden maustua hetki.
3. Sekoita keskenään pehmeä rasva ja vehnäjauhot. Vaivaa seos kohonneen taikinan joukkoon. Lisää konjakissa marinoidut hedelmät ja pähkinärouhe taikinaan.
4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi palaksi, joka on keskeltä ohuempi. Taittele taikina sitten kolmeen kerrokseen, kuten taittelisit keittiöpyyhettä. taita vielä lyhyet päät taikinan alle ja nipistä päät.
5. kohota taikinaa pellillä leivinpaperin päällä tunti. Voitele munalla ja paista uunissa 175 asteessa noin tunti.
6. Voitele Stollen sulatetulla margariinilla ja koristele jäähtyneenä runsaalla kerroksella tomusokeria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2