Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Stollen eli saksalainen joulupulla

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokerit ja raastettu sitruunankuori. Lisää joukkoon muna ja vehnäjauhot...

50 g hii­vaa

2 dl mai­toa

1/2 tl suo­laa

1/2 dl so­ke­ria

1 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 ka­nan­mu­na

8 dl veh­nä­jau­ho­ja

Ma­ri­noi­dut he­del­mät:

5 pil­kot­tua ap­ri­koo­sia

1/2 dl ru­si­noi­ta

1/2 dl su­kaat­te­ja

2 rkl kon­jak­kia

200 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

25 g päh­ki­nä­rou­het­ta

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

su­la­tet­tua mar­ga­rii­nia

to­mu­so­ke­ria

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää suo­la, so­ke­rit ja raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri. Li­sää jouk­koon muna ja veh­nä­jau­hot. alus­ta tai­ki­na not­ke­ak­si ja ta­val­lis­ta ko­vem­mak­si. Ko­ho­ta.

2. Pane pil­ko­tut ap­ri­koo­sit, ru­si­nat ja su­kaa­tit kul­hoon ja kaa­da pääl­le kon­jak­ki. An­na nii­den maus­tua het­ki.

3. Se­koi­ta kes­ke­nään peh­meä ras­va ja veh­nä­jau­hot. Vai­vaa seos ko­hon­neen tai­ki­nan jouk­koon. Li­sää kon­ja­kis­sa ma­ri­noi­dut he­del­mät ja päh­ki­nä­rou­he tai­ki­naan.

4. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si pa­lak­si, joka on kes­kel­tä ohu­em­pi. Tait­te­le tai­ki­na sit­ten kol­meen ker­rok­seen, ku­ten tait­te­li­sit keit­ti­ö­pyy­het­tä. tai­ta vie­lä ly­hy­et päät tai­ki­nan al­le ja ni­pis­tä päät.

5. ko­ho­ta tai­ki­naa pel­lil­lä lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä tun­ti. Voi­te­le mu­nal­la ja pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin tun­ti.

6. Voi­te­le Stol­len su­la­te­tul­la mar­ga­rii­nil­la ja ko­ris­te­le jääh­ty­nee­nä run­saal­la ker­rok­sel­la to­mu­so­ke­ria.

Lue Myös

Appel­sii­ni­mu­ta­kakku

Pikapullat

Kuningatarkakku ja tuore­juus­to­kuor­rutus

Appel­sii­ni­mu­ta­kakku

Pikapullat

Kuningatarkakku ja tuore­juus­to­kuor­rutus

Nutella-kääretorttu

Suklaa-mante­li­he­del­mä­piiras

Karpalo-maren­ki­jää­dy­ke­kakku

Ihania kakkuja kesän juhliin

Vaalerat panforte-viipaleet

Punajuu­ri­suk­laa­kakku

Ihania kakkuja kesän juhliin

Vaalerat panforte-viipaleet

Punajuu­ri­suk­laa­kakku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.