Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Sriracha-chilikastike

Thaimaalainen sriracha-chilikastike valmistuu hyvin myös kotimaisista paprikoista ja itse kasvatetuista chileistä.

1 iso pu­nai­nen pap­ri­ka (200 g)

200 g pu­nai­sia chi­le­jä

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 ¼ tl suo­laa

3 rkl so­ke­ria

¾ dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

½ rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

2 rkl to­maat­ti­so­set­ta

1. Hal­kai­se pap­ri­ka ja chi­lit. Pois­ta niis­tä sie­me­net ja hie­non­na. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Lai­ta kas­vik­set kat­ti­laan. Li­sää muut raa­ka-ai­neet. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia.

3. Ota kat­ti­la lie­del­tä, an­na jääh­tyä het­ki ja so­seu­ta seos. Jos ha­lu­at ai­van ta­sais­ta kas­ti­ket­ta, sii­vi­löi kas­ti­ke.

4. Pul­lo­ta kas­ti­ke ja an­na te­key­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pari päi­vää en­nen tar­joi­lua.