KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
8 kpl
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 prk (200 g) raejuustoa
noin 2 rkl vettä
Täyte:
2 dl vahvaa juustoraastetta
½ kananmuna
1 tl oreganoa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Voiteluun:
½ kananmuna
2 rkl maitoa
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Nypi joukkoon kylmä rasva.
2. Lisää raejuusto ja muutama lusikallinen vettä, niin että taikina on sopivan kiinteää. Sekoita tasaiseksi.
3. Kauli taikina ohueksi, pyöreäksi levyksi. Jaa ympyrä taikinapyörällä kahdeksaksi tasakokoiseksi kolmioksi.
4. Leikkaa kinkkuviipaleet puoliksi. Sekoita juustoraaste ja puolikas muna. Nostele jokaisen kolmion keskelle nokare juustotahnaa ja ripottele oreganoa. Aseta päälle puolikas pala kinkkua.
5. Rullaa kolmiot leveämmästä päästä aloittaen sarviksi. Nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele muna-maitoseoksella. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 12–15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2