Koti ja Keittiö 12/07
4 dl kevytmaitoa
4 rkl vehnäjauhoja
1 1/2–2 rkl vanhanajan dijoninsinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/2 rkl voita
ripaus valkopippuria
1. Valmista valkokastike. Sekoita jauho pieneen määrään kylmää maitoa.
2. Kiehauta loput maidosta pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhosuurus ohuena nauhan maitoon, koko ajan sekoittaen.
3. Keitä sekoittaen noin 4 minuuttia tai kunnes kastike suurustuu.
4. Mausta maun mukaan sinapilla, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Lisää vielä nokare voita.
5. Tarjoa kastike esimerkiksi lipeäkala kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2