Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/07

Skoonelainen valkokastike vaalealle tai lipeäkalalle

4 dl ke­vyt­mai­toa

4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2–2 rkl van­ha­na­jan di­jo­nin­si­nap­pia

1/2 tl suo­laa

1/2 tl so­ke­ria

1/2 rkl voi­ta

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

1. Val­mis­ta val­ko­kas­ti­ke. Se­koi­ta jau­ho pie­neen mää­rään kyl­mää mai­toa.

2. Kie­hau­ta lo­put mai­dos­ta pin­noi­te­tus­sa kat­ti­las­sa ja li­sää jau­ho­suu­rus ohu­e­na nau­han mai­toon, koko ajan se­koit­ta­en.

3. Kei­tä se­koit­ta­en noin 4 mi­nuut­tia tai kun­nes kas­ti­ke suu­rus­tuu.

4. Maus­ta maun mu­kaan si­na­pil­la, suo­lal­la, so­ke­ril­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Li­sää vie­lä no­ka­re voi­ta.

5. Tar­joa kas­ti­ke esi­mer­kik­si li­pe­ä­ka­la kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ