Teksti ja kuvausjärjestelyt Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Sitruuna-rosmariinihunajabroileria
60 min . helppo . 14 e
4 annosta
600 g broilerin fileepihvejä
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 sitruuna
Sitruuna-rosmariinihunaja:
1 sitruunaa
3 rkl hunajaa
1 oksa rosmariinia
Lisäksi:
500 g perunoita, yleislajike
200 g vihreää ohutta tankoparsaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
¾ tl suolaa
1. Ota broilerin fileepihvit vartiksi huoneenlämpöön.
2. Valmista sitruuna-rosmariinihunaja. Purista sitruunasta mehu. Mittaa sitruunahunajan ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
4. Ruskista fileepihvit voissa paistinpannulla. Mausta suolalla. Pese sitruuna ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi. Pese parsat, leikkaa pari senttiä kuivahtanutta tyveä pois. Levitä perunaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita perunoiden joukkoon oliiviöljy, hunaja ja suola. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Nosta uunipellille perunoiden viereen ruskistetut broilerin fileepihvit. Valele broilerien päälle puolet sitruuna-rosmariinihunajasta ja aseta päälle sitruunaviipaleet. Levitä pellille parsat. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
6. Nosta perunat, parsat ja broilerin fileepihvit tarjoilu-
astiaan. Valuta päälle loput sitruuna-rosmariinihunajaliemestä. Viimeistele halutessasi sormisuolalla ja tuoreella, hienonnetulla rosmariinilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2