Artikkeli

Teks­ti ja ku­vaus­jär­jes­te­lyt Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Uunissa kypsiksi paistuneet broilerin fileepihvit, perunat ja pikkuparsat viimeistellään uunista ottamisen jälkeen ihanalla sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­ja­lie­mellä.

Sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­jab­roi­le­ria

60 min . help­po . 14 e

4 an­nos­ta

600 g broi­le­rin fi­lee­pih­ve­jä

2 rkl voi­ta

1 tl suo­laa

1 sit­ruu­na

Sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja:

1 sit­ruu­naa

3 rkl hu­na­jaa

1 ok­sa ros­ma­rii­nia

Li­säk­si:

500 g pe­ru­noi­ta, yleis­la­ji­ke

200 g vih­re­ää ohut­ta tan­ko­par­saa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl hu­na­jaa

¾ tl suo­laa

1. Ota broi­le­rin fi­lee­pih­vit var­tik­si huo­neen­läm­pöön.

2. Val­mis­ta sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja. Pu­ris­ta sit­ruu­nas­ta mehu. Mit­taa sit­ruu­na­hu­na­jan ai­nek­set kat­ti­laan ja kie­hau­ta. Kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten 5 mi­nuut­tia.

3. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

4. Rus­kis­ta fi­lee­pih­vit vois­sa pais­tin­pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la. Pese sit­ruu­na ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si.

5. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Pese par­sat, leik­kaa pari sent­tiä kui­vah­ta­nut­ta ty­veä pois. Le­vi­tä pe­ru­na­vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Se­koi­ta pe­ru­noi­den jouk­koon olii­vi­öl­jy, hu­na­ja ja suo­la. Kyp­sen­nä uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. Nos­ta uu­ni­pel­lil­le pe­ru­noi­den vie­reen rus­kis­te­tut broi­le­rin fi­lee­pih­vit. Va­le­le broi­le­rien pääl­le puo­let sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­jas­ta ja ase­ta pääl­le sit­ruu­na­vii­pa­leet. Le­vi­tä pel­lil­le par­sat. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes broi­le­ri on kyp­sää.

6. Nos­ta pe­ru­nat, par­sat ja broi­le­rin fi­lee­pih­vit tar­joi­lu-
as­ti­aan. Va­lu­ta pääl­le lo­put sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja­lie­mes­tä. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si sor­mi­suo­lal­la ja tuo­reel­la, hie­non­ne­tul­la ros­ma­rii­nil­la.