Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti ja ku­vaus­jär­jes­te­lyt Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

30.3.2021

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Uunissa kypsiksi paistuneet broilerin fileepihvit, perunat ja pikkuparsat viimeistellään uunista ottamisen jälkeen ihanalla sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­ja­lie­mellä.

Sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­jab­roi­le­ria

60 min . help­po . 14 e

4 an­nos­ta

600 g broi­le­rin fi­lee­pih­ve­jä

2 rkl voi­ta

1 tl suo­laa

1 sit­ruu­na

Sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja:

1 sit­ruu­naa

3 rkl hu­na­jaa

1 ok­sa ros­ma­rii­nia

Li­säk­si:

500 g pe­ru­noi­ta, yleis­la­ji­ke

200 g vih­re­ää ohut­ta tan­ko­par­saa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl hu­na­jaa

¾ tl suo­laa

1. Ota broi­le­rin fi­lee­pih­vit var­tik­si huo­neen­läm­pöön.

2. Val­mis­ta sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja. Pu­ris­ta sit­ruu­nas­ta mehu. Mit­taa sit­ruu­na­hu­na­jan ai­nek­set kat­ti­laan ja kie­hau­ta. Kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten 5 mi­nuut­tia.

3. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

4. Rus­kis­ta fi­lee­pih­vit vois­sa pais­tin­pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la. Pese sit­ruu­na ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si.

5. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Pese par­sat, leik­kaa pari sent­tiä kui­vah­ta­nut­ta ty­veä pois. Le­vi­tä pe­ru­na­vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Se­koi­ta pe­ru­noi­den jouk­koon olii­vi­öl­jy, hu­na­ja ja suo­la. Kyp­sen­nä uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. Nos­ta uu­ni­pel­lil­le pe­ru­noi­den vie­reen rus­kis­te­tut broi­le­rin fi­lee­pih­vit. Va­le­le broi­le­rien pääl­le puo­let sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­jas­ta ja ase­ta pääl­le sit­ruu­na­vii­pa­leet. Le­vi­tä pel­lil­le par­sat. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes broi­le­ri on kyp­sää.

6. Nos­ta pe­ru­nat, par­sat ja broi­le­rin fi­lee­pih­vit tar­joi­lu-
as­ti­aan. Va­lu­ta pääl­le lo­put sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja­lie­mes­tä. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si sor­mi­suo­lal­la ja tuo­reel­la, hie­non­ne­tul­la ros­ma­rii­nil­la.

Lue Myös

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

FABIAN BJORK

Tyrnirahka on raikas aterian päätös

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

FABIAN BJORK

Tyrnirahka on raikas aterian päätös

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

FABIAN BJORK

Seesamiahvenet ja lämmin linssi-ruusu­kaa­li­sa­laatti ovat oiva makupari

FABIAN BJORK

Vihreä curry-sinisim­puk­ka­keitto tuo terveiset thai-keittiöstä

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.