Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti ja ku­vaus­jär­jes­te­lyt Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

30.3.2021

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Uunissa kypsiksi paistuneet broilerin fileepihvit, perunat ja pikkuparsat viimeistellään uunista ottamisen jälkeen ihanalla sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­ja­lie­mellä.

Sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­jab­roi­le­ria

60 min . help­po . 14 e

4 an­nos­ta

600 g broi­le­rin fi­lee­pih­ve­jä

2 rkl voi­ta

1 tl suo­laa

1 sit­ruu­na

Sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja:

1 sit­ruu­naa

3 rkl hu­na­jaa

1 ok­sa ros­ma­rii­nia

Li­säk­si:

500 g pe­ru­noi­ta, yleis­la­ji­ke

200 g vih­re­ää ohut­ta tan­ko­par­saa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl hu­na­jaa

¾ tl suo­laa

1. Ota broi­le­rin fi­lee­pih­vit var­tik­si huo­neen­läm­pöön.

2. Val­mis­ta sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja. Pu­ris­ta sit­ruu­nas­ta mehu. Mit­taa sit­ruu­na­hu­na­jan ai­nek­set kat­ti­laan ja kie­hau­ta. Kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten 5 mi­nuut­tia.

3. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

4. Rus­kis­ta fi­lee­pih­vit vois­sa pais­tin­pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la. Pese sit­ruu­na ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si.

5. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Pese par­sat, leik­kaa pari sent­tiä kui­vah­ta­nut­ta ty­veä pois. Le­vi­tä pe­ru­na­vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Se­koi­ta pe­ru­noi­den jouk­koon olii­vi­öl­jy, hu­na­ja ja suo­la. Kyp­sen­nä uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. Nos­ta uu­ni­pel­lil­le pe­ru­noi­den vie­reen rus­kis­te­tut broi­le­rin fi­lee­pih­vit. Va­le­le broi­le­rien pääl­le puo­let sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­jas­ta ja ase­ta pääl­le sit­ruu­na­vii­pa­leet. Le­vi­tä pel­lil­le par­sat. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes broi­le­ri on kyp­sää.

6. Nos­ta pe­ru­nat, par­sat ja broi­le­rin fi­lee­pih­vit tar­joi­lu-
as­ti­aan. Va­lu­ta pääl­le lo­put sit­ruu­na-ros­ma­rii­ni­hu­na­ja­lie­mes­tä. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si sor­mi­suo­lal­la ja tuo­reel­la, hie­non­ne­tul­la ros­ma­rii­nil­la.

Lue Myös

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Reetta Pasanen

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Reetta Pasanen

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2