Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/09

Sitruuna-marenkicupcakes

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon...

12 kpl

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl so­ke­ria

2 mu­naa

3 1/4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/4 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1 dl mai­toa

yh­den sit­ruu­nan kuo­ri

raas­tet­tu­na

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

Täy­te:

noin 1 dl le­mon curd -tah­naa

Ma­ren­ki:

2 val­ku­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon. Li­sää mai­to, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri sekä sit­ruu­na­me­hu ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Jaa seos muf­fi­ni­vuo­kiin ja pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

3. Tee pik­ku­lu­si­kal­la muf­fi­nien pääl­le kes­kel­le pie­ni kuop­pa ja lai­ta sii­hen lu­si­kal­li­nen le­mon­cur­dia.

4. Val­mis­ta ma­ren­ki­kuor­ru­tus en­nen tar­joi­lua. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri eris­sä vaah­toon. Vat­kaa, kun­nes

ma­ren­ki­se­os on ta­nak­kaa ja kiil­tä­vää. Pur­so­ta ma­ren­kia muf­fi­nien

pääl­le. Lai­ta lei­vok­set 200-as­tei­seen uu­niin muu­ta­mak­si mi­nuu­tik­si, kun­nes ma­ren­ki on saa­nut hie­man vä­riä. Varo, et­tei ma­ren­ki pala.