Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Sitruunahummus

Herkullinen ja sitruunalla maustettu hummus sopii niin mezelautaselle dipattavaksi, täytteisiin kuin pitaleivän väliin.

4–6 an­nos­ta

1 prk (400/240 g) kik­her­nei­tä

½ val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 sit­ruu­nan mehu

2 rkl ta­hi­ni­tah­naa

ri­paus suo­laa

noin 4 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Va­lu­ta ja huuh­te­le kik­her­neet. Nos­ta kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­meen ja aja kuoh­ke­ak­si tah­nak­si.

2. Ohen­na tar­vit­ta­es­sa olii­vi­öl­jyl­lä.