Mari Harjula Kuvat Arto VuohelainenKoti ja keittiö 4/2012
8–10 kpl
3 valkuaista
2 ¼ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
25 g mantelilastuja
(tai kookoshiutaleita)
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1–2 rkl tomusokeria
2 passionhedelmää
2–3 rkl lemoncurd-sitruunatahnaa
Koristeluun:
sitruunaviipaleita tai muita
hedelmiä tai marjoja
1. Mittaa valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu teräskulhoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
2. Nosta seos vesihauteen päälle ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto on paksua, kovaa ja kuohkeaa. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä hetki, kunnes seos jäähtyy. Kääntele joukkoon mantelilastut.
3. Jaa seos napakoihin muffinivuokiin. Täytä vuoat vain hieman reiluun puoleenväliin saakka, jotta jää riittävä kohoamisvara. Muotoile massa muffinivuokiin lusikalla siten, että keskelle jää kuoppa. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa noin 50–60 minuuttia, kunnes pavlovat ovat rapeita. Pavlovat saavat jäädä keskeltä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä.
4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon rahka ja sokeri. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi niiden sisus täytteeseen. Pyöräytä täytteeseen sitruunatahna. Säilytä jääkaapissa.
5. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua, etteivät ne pehmene. Lusikoi muffinien päälle keskelle täytettä ja koristele hedelmillä tai marjoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2