Artikkeli

Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 4/2012

Sitrus-rahkatäytteiset pavlova-kuppikakut

Pavlovan tapaan valmistetut kuppikakut täytetään kirpeällä passi­on­he­del­mällä höystetyllä sitruunarahkalla.

8–10 kpl

3 val­ku­ais­ta

2 ¼ dl so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

25 g man­te­li­las­tu­ja

(tai koo­kos­hiu­ta­lei­ta)

Täy­te:

2 dl vis­pi­ker­maa

250 g mai­to­rah­kaa

1–2 rkl to­mu­so­ke­ria

2 pas­si­on­he­del­mää

2–3 rkl le­mon­curd-sit­ruu­na­tah­naa

Ko­ris­te­luun:

sit­ruu­na­vii­pa­lei­ta tai mui­ta

he­del­miä tai mar­jo­ja

1. Mit­taa val­ku­ai­set, so­ke­ri ja sit­ruu­na­me­hu te­räs­kul­hoon. Se­koi­ta ai­nek­set hy­vin kes­ke­nään.

2. Nos­ta seos ve­si­hau­teen pääl­le ja vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la, kun­nes vaah­to on pak­sua, ko­vaa ja kuoh­ke­aa. Nos­ta kul­ho pois ve­si­hau­teen pääl­tä ja vat­kaa vie­lä het­ki, kun­nes seos jääh­tyy. Kään­te­le jouk­koon man­te­li­las­tut.

3. Jaa seos na­pa­koi­hin muf­fi­ni­vuo­kiin. Täy­tä vuo­at vain hie­man rei­luun puo­leen­vä­liin saak­ka, jot­ta jää riit­tä­vä ko­ho­a­mis­va­ra. Muo­toi­le mas­sa muf­fi­ni­vuo­kiin lu­si­kal­la si­ten, et­tä kes­kel­le jää kuop­pa. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 150 as­tees­sa noin 50–60 mi­nuut­tia, kun­nes pav­lo­vat ovat ra­pei­ta. Pav­lo­vat saa­vat jää­dä kes­kel­tä hie­man tah­meik­si. An­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta ker­ma­vaah­toon rah­ka ja so­ke­ri. Hal­kai­se pas­si­on­he­del­mät ja lu­si­koi nii­den si­sus täyt­tee­seen. Pyö­räy­tä täyt­tee­seen sit­ruu­na­tah­na. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

5. Täy­tä pav­lo­vat juu­ri en­nen tar­joi­lua, et­tei­vät ne peh­me­ne. Lu­si­koi muf­fi­nien pääl­le kes­kel­le täy­tet­tä ja ko­ris­te­le he­del­mil­lä tai mar­joil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ