Koti ja Keittiö 08/06
Graavisiika:
noin 600 g nahallista siikafileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
1 tl rouhittua valkopippuria
muutama tillinoksa
Lisäksi:
1 1/2 dl ranskankermaa
2–3 rkl sitruunamehua
2–3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl pieniä kapriksia
1 pieni uuden sadon punasipuli
1–2 sipulinvartta
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
(suolaa)
1. Pane kalafileet nahkapuoli alaspäin muovikelmun päälle. Ripottele päälle mausteet ja hienonnetut tillinoksat. Kääri kala ensin kelmuun ja sitten alumiinifolioon tai voipaperiin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
2. Kuivaa ja puhdista filee ja leikkaa vinosti ohuiksi viipaleiksi ja silppua ne hienommaksi.
3. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu ja yrtit. Hienonna kapriksia hieman. Silppua sipuli ja sipulinvarret. Lisää kaprikset ja sipulit ranskankermaan. Mausta mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu graavisiika, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
4. Tarjoa näkki- tai ruisleivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2