Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Sieni-vuohen­juus­to­täyt­teiset cannellonit

Kuori ja hienonna sipuli ja valko­si­pu­lin­kynnet. Sulata ja pilko sienet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa hetki...

1 pkt (250 g) esi­kei­tet­ty­jä can­nel­lo­ne­ja

Täy­te:

1 iso si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

400 g pa­kas­tet­tu­ja herk­ku­tat­te­ja

150 g pa­kas­tet­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

3 rkl ka­na­fon­dia

1 dl ruo­ka­ker­maa

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia tai

1 tl kui­vat­tua

300 g vuo­hen­juus­toa

Juus­to­kas­ti­ke:

2 rkl voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

4 dl mai­toa

150 g em­men­tal­juus­toa raas­tee­na

1/4 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Vuo­an voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Su­la­ta ja pil­ko sie­net. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä ka­sa­ris­sa het­ki. Li­sää sie­net ja an­na yli­mää­räi­sen nes­teen haih­tua. Li­sää fon­di, ker­ma ja maus­teet. Pois­ta vuo­hen­juus­tos­ta ko­vat reu­nat ja mu­ren­na juus­to sie­ni­se­ok­seen.

2.Täy­tä can­nel­lo­nit sie­ni-vuo­hen­juus­to­se­ok­sel­la tee­lu­si­kal­la ja lado put­ket voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan.

3. Val­mis­ta juus­to­kas­ti­ke. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa. Li­sää jau­hot ja an­na se­ok­sen kie­hah­taa, mut­ta älä rus­kis­ta. Li­sää mai­to ja kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke kie­hah­taa. Li­sää juus­to­raas­te vä­hin erin se­koit­ta­en. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

4. Kaa­da juus­to­kas­ti­ke vuo­kaan can­nel­lo­nien pääl­le ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia.