KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4–6 annosta
1 kg maa-artisokkia
Lisäksi:
250 g sieniä, esimerkiksi tatteja tai Portobelloja
25 g voita
1 pieni sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1 ½ dl kuohukermaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl juustoraastetta
1. Harjaa maa-artisokat juuresharjalla puhtaiksi. Keitä kuorineen napakan kypsiksi, 5–10 minuuttia koon mukaan. Nosta veteen ensin isoimmat artisokat ja lisää hieman myöhemmin pienemmät. Kokeile tikulla kypsyyttä. Valuta ja kuori. Paloittele maa-artisokat ja nosta kevyesti voideltuun uunivuokaan.
2. Puhdista sienet ja paloittele. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, jotta niistä haihtuu hieman nestettä. Lisää joukkoon voi ja kuorittu ja hienonnettu sipuli. Paista hetken aikaa. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Lisää kerma ja keitä muutama minuutti.
3. Kaada seos maa-artisokkien päälle. Mausta gratiini kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi paistosta kuumien grillivastusten alla, kunnes pinta on kauniin ruskea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2