Artikkeli

Siemensämpylät

20-25 kpl

5 dl vet­tä tai mai­toa

30 g tuo­re­hii­vaa

2 rkl sii­rap­pia

1 1/2 tl suo­laa

1/2 dl hy­vää ryp­si- tai olii­vi­öl­jyä

2 dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä1 dl pel­la­van­sie­me­niä

5 dl puo­li­kar­kei­ta spelt­ti­jau­ho­ja

5 1/2 dl säm­py­lä­jau­ho­ja

Pääl­le: vet­tä tai mai­toa ja

see­sa­min­sie­me­niä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen nes­tee­seen.

Li­sää sii­rap­pi, suo­la, öl­jy ja

sie­me­net. Alus­ta tai­ki­naan jau­hot vä­hän

ker­ral­laan. Vai­vaa tai­ki­naa noin 10 mi­nuut­tia.

Ko­ho­ta tai­ki­naa lii­nan al­la tun­ti.

2. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na 20-25 pa­laan ja

pyö­rit­te­le ne säm­py­löik­si. Nos­ta säm­py­lät

lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja ko­ho­ta

vie­lä lii­nan al­la 30-45 mi­nuut­tia.

3. Voi­te­le säm­py­lät ve­del­lä tai mai­dol­la

ja ri­pot­te­le pääl­le see­sa­min­sie­me­niä.

4. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kau­niin

rus­keik­si, noin 10-15 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 4/2004