20-25 kpl
5 dl vettä tai maitoa
30 g tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl hyvää rypsi- tai oliiviöljyä
2 dl auringonkukansiemeniä1 dl pellavansiemeniä
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
5 1/2 dl sämpyläjauhoja
Päälle: vettä tai maitoa ja
seesaminsiemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää siirappi, suola, öljy ja
siemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän
kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Kohota taikinaa liinan alla tunti.
2. Jaa kohonnut taikina 20-25 palaan ja
pyörittele ne sämpylöiksi. Nosta sämpylät
leivinpaperille uunipellille ja kohota
vielä liinan alla 30-45 minuuttia.
3. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla
ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
4. Paista 225-asteisessa uunissa kauniin
ruskeiksi, noin 10-15 minuuttia.
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ