(8 pannukakkua)
1 kookas juurisellerimukula
1 muna
1 dl kevytkermaa tai maitoa
1/2 dl vehnäjauhoja tai
sämpyläjauhoseosta
1/2 tl suolaa
valkopippuria ja muskottipähkinää
Paistamiseen:
tilkka öljyä
Kastike:
hapankermaa
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
1. Raasta kuorittu selleri karkealla terällä. Ripota heti joukkoon suola.
2. Sekoita kevytkerma, muna ja jauhot ja kaada selleriraasteen joukkoon. Anna turvota hetken.
3. Paista pannukakut ohukaispannulla.
4. Puolita sitruuna ja paahda puolikkaita kuumalla pannulla, kunnes pinta karamellisoituu ruskehtavaksi. Jäähdytä ja puserra mehu puolikkaista.
5. Sekoita hapankermaan valkosipulinkynsi ja paahdettujen sitruunanpuolikkaiden mehu.
Vihje: Kokeile pannareihin juurisellerin sijaan myös palsternakkaa, maa-artisokkaa ja mustajuurta tai punajuurta.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2