Artikkeli

Selleri-hassel­päh­ki­nä­keitto

450 g juu­ri­sel­le­riä

4 pe­ru­naa

2 si­pu­lia

1 rkl voi­ta

1 rkl öl­jyä

12 dl ka­na­lien­tä

ri­paus suo­laa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

100 g yrt­ti­tuo­re­juus­toa

Tar­joi­luun:

1 dl has­sel­päh­ki­nöi­tä

sil­put­tua ba­si­li­kaa

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le sel­le­rit, pe­ru­nat ja si­pu­lit.

2. Kuu­men­na voi-öl­jy­se­os kat­ti­las­sa ja pyö­rit­te­le pa­loi­tel­lut kas­vik­set sii­nä.

3. Li­sää jouk­koon ka­na­lie­mi ja maus­teet. Kei­tä se­os­ta mie­dol­la läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia.

4. Paah­da sil­lä vä­lin ko­ko­nai­sia päh­ki­nöi­tä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. Hie­ro päh­ki­nöi­tä keit­ti­ö­pyyh­keen vä­lis­sä niin, et­tä kuo­ret ir­to­a­vat. Hie­non­na rou­heek­si.

5. So­seu­ta keit­to. Kuu­men­na keit­to uu­del­leen ja li­sää jouk­koon tuo­re­juus­to se­koit­ta­en.

6. Ko­ris­te­le val­mis keit­to tuo­reil­la yr­teil­lä ja paah­de­tul­la päh­ki­nä­rou­heel­la.

Vink­ki: Jos ha­lu­at kei­tos­ta

ruo­kai­sam­man, tar­joa li­sä­nä rus­kis­tet­tu­ja pe­ko­ni­sui­ka­lei­ta.

Koti ja keit­tiö 3/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ