RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
noin 40 kpl
1 pkt (450 g) filotaikinaa (12 arkkia)
1 kirjolohifilee (noin 600 g)
Marinadi:
1 dl soijaa
½ dl seesamiöljyä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 kuivattu chili murennettuna
2–3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus sokeria
Voiteluun:
öljyä
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Poista kirjolohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi pitkittäin noin parin sentin paksuisiksi suikaleiksi.
3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita lohipalat siihen maustumaan noin 30 minuutiksi.
4. Levitä yksi filotaikinalevy pöydälle, voitele kevyesti öljyllä ja nosta toinen taikinalevy päälle. Toista vielä kerran. Laita päällimmäisen taikinalevyn pitkän sivun toiseen päähän kirjolohisuikale tai -suikaleita koko levyn pituudelta. Sivele taikinalevyn toinen puoli öljyllä. Kääri rullalle aloittaen täytepäädystä. Valmista seuraavat rullat samaan tapaan.
5. Voitele rullat oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
6. Paista rullia 200-asteessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna hetken jäähtyä. Leikkaa ensin päätypalat pois. Leikkaa rullat noin 5 sentin viipaleiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2