Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Kuva Fa­bi­an Björk

Savustettu kotijuus­to­sa­laatti

Savustettu kotijuusto sopii hyvin salaatteihin.

4 an­nos­ta

200 g ko­ti­juus­toa

1 ruuk­ku ru­co­laa

kou­ral­li­nen pi­naat­tia

noin 5 dl man­si­koi­ta

1 ra­sia kir­sik­ka- tai mi­ni­luu­mu­to­maat­te­ja

½ pu­na­si­pu­lia

(puo­li­kas kurk­ku)

tuo­ret­ta ore­ga­noa

Li­säk­si:

olii­vi­öl­jyä

vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Va­lu­ta ja kui­vaa juus­to. Lai­ta juus­to fo­li­on pääl­le. Sa­vus­ta juus­toa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes se saa vä­riä pin­taan. An­na jääh­tyä.

2. Revi tar­joi­lu­va­dil­le ru­co­laa ja pi­naa­tin­leh­tiä.

3. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li. Hal­kai­se man­si­kat ja kir­sik­ka­to­maa­tit. Aset­te­le ne tar­joi­lu­va­dil­le. Jos käy­tät kurk­kua, pil­ko se ja lai­ta kas­vis­ten pääl­le.

4. Mu­ren­na pääl­le ko­ti­juus­to ja nypi vie­lä tuo­ret­ta ore­ga­noa.

5. Va­lu­ta sa­laa­tin pääl­le olii­vi­öl­jyä ja vii­nie­tik­kaa. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 mi­nuut­tia + juus­ton sa­vus­tus noin 15 mi­nuut­tia