Toimittaja Mari Harjula
Kuva Fabian Björk
4 annosta
200 g kotijuustoa
1 ruukku rucolaa
kourallinen pinaattia
noin 5 dl mansikoita
1 rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
½ punasipulia
(puolikas kurkku)
tuoretta oreganoa
Lisäksi:
oliiviöljyä
vaaleaa balsamiviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Valuta ja kuivaa juusto. Laita juusto folion päälle. Savusta juustoa noin 15 minuuttia, kunnes se saa väriä pintaan. Anna jäähtyä.
2. Revi tarjoiluvadille rucolaa ja pinaatinlehtiä.
3. Kuori ja suikaloi punasipuli. Halkaise mansikat ja kirsikkatomaatit. Asettele ne tarjoiluvadille. Jos käytät kurkkua, pilko se ja laita kasvisten päälle.
4. Murenna päälle kotijuusto ja nypi vielä tuoretta oreganoa.
5. Valuta salaatin päälle oliiviöljyä ja viinietikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valmistusaika: noin 20 minuuttia + juuston savustus noin 15 minuuttia
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ