Pohjataikina:
100 g voita tai margariinia
2 dl grahamjauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl hienoksi raastettua punajuurta
1 prk (250 g) maitorahkaa
Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
1 pieni punasipuli
1 rkl voita tai öljyä
1 dl silputtuja kuivattuja viikunoita
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1. Nypi yhteen voi ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää punajuuriraaste ja maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Peitä taikina muovikelmulla ja nosta se jääkaappiin odottamaan noin 30 minuutiksi.
2. Hienonna poronliha. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi pannussa ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti. Älä anna sen saada väriä.
3. Lisää pannuun poronliha, silputut viikunat ja balsamiviinietikka. Hauduta seosta muutama minuutti. Mausta pippurilla ja timjamilla.
4. Painele taikina metallisten tai silikonisten tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja. Nosta kullekin taikinapohjalle teelusikallinen täytettä.
5. Sekoita ruokakerma ja munat. Annostele noin ruokalusikallinen kerma-munaseosta täytteen päälle.
6. Paista tartaletteja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Koristele tuoreella timjamilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2