Artikkeli

Savuporo-viiku­na­täyt­teiset tartaletit

Nypi yhteen voi ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää punajuuriraaste ja maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Peitä taikina muovikelmulla ja nosta se jääkaappiin odottamaan noin 30 minuutiksi...

Poh­ja­tai­ki­na:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl gra­ham­jau­ho­ja

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 1/2 dl hie­nok­si raas­tet­tua pu­na­juur­ta

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

Täy­te:

100 g kyl­mä­sa­vu­po­roa

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

1 dl sil­put­tu­ja kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

2 rkl tum­maa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 mu­naa

1. Nypi yh­teen voi ja jau­hot, joi­hin on se­koi­tet­tu lei­vin­jau­he. Li­sää pu­na­juu­ri­raas­te ja mai­to­rah­ka. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Pei­tä tai­ki­na muo­vi­kel­mul­la ja nos­ta se jää­kaap­piin odot­ta­maan noin 30 mi­nuu­tik­si.

2. Hie­non­na po­ron­li­ha. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Su­la­ta voi pan­nus­sa ja kuul­lo­ta sii­nä si­pu­lia muu­ta­ma mi­nuut­ti. Älä an­na sen saa­da vä­riä.

3. Li­sää pan­nuun po­ron­li­ha, sil­pu­tut vii­ku­nat ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka. Hau­du­ta se­os­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Maus­ta pip­pu­ril­la ja tim­ja­mil­la.

4. Pai­ne­le tai­ki­na me­tal­lis­ten tai si­li­ko­nis­ten tar­ta­let­ti­vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le. Käy­tä apu­na jau­ho­ja. Nos­ta kul­le­kin tai­ki­na­poh­jal­le tee­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä.

5. Se­koi­ta ruo­ka­ker­ma ja mu­nat. An­nos­te­le noin ruo­ka­lu­si­kal­li­nen ker­ma-mu­na­se­os­ta täyt­teen pääl­le.

6. Pais­ta tar­ta­let­te­ja 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Ko­ris­te­le tuo­reel­la tim­ja­mil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ