Artikkeli

Sataykanaa

Valmista tahna. Paahda pilkottu valkosipuli, suolapähkinät, katkaravut, viipaloidut chilit, silputtu kevätsipuli ja korianteri sekä pilkottu inkivääri kuivalla paistinpannulla...

5 broi­le­rin koi­pi/rei­si­pa­laa

Sa­ta­y­tah­na:

50 g val­ko­si­pu­lia

300 g suo­la­päh­ki­nöi­tä

200 g kat­ka­ra­pu­ja

10 thai-chi­li­pap­ri­kaa

1 punt­ti ke­vät­si­pu­lia

1 punt­ti ko­ri­an­te­ria

75 g tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

noin 1 rkl so­ke­ria

noin 1/2 dl ja­pa­ni­lais­ta soi­ja­kas­ti­ket­ta

1. Val­mis­ta tah­na. Paah­da pil­kot­tu val­ko­si­pu­li, suo­la­päh­ki­nät, kat­ka­ra­vut, vii­pa­loi­dut chi­lit, sil­put­tu ke­vät­si­pu­li ja ko­ri­an­te­ri sekä pil­kot­tu in­ki­vää­ri kui­val­la pais­tin­pan­nul­la. An­na paah­tua noin 10 mi­nuut­tia, li­sää jouk­koon so­ke­ri. Lai­ta kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na, mut­ta älä se­koi­ta ai­van muu­sik­si. Li­sää lo­puk­si öl­jyä ja soi­ja­kas­ti­ket­ta niin, et­tä tah­na on so­pi­van pak­suis­ta ja maus­teis­ta.

2. Leik­kaa broi­le­ri­pa­lo­jen li­haan viil­to­ja ja hie­ro tah­naa run­saas­ti sekä li­han si­säl­le et­tä pääl­le. Pais­ta uu­nis­sa 180 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia tai gril­laa ul­kog­ril­lis­sä.

3. Tar­joa jäl­jel­le jää­nyt tah­na ka­nan dip­pi­kas­tik­kee­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ