2 dl risottoriisiä
2 rkl oliiviöljyä
2 hyvää säilykesardiinifileetä
(oliiviöljyyn säilöttyä)
2 rkl appelsiinimehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl mantelijauhetta
noin 16 viininlehteä
ripaus suolaa
Lisäksi:
3 dl turkkilaista jogurttia
(10%)
sitruunamehua maun mukaan
ripaus sokeria
1. Keitä risottoriisi ohjeen mukaan. Valuta kypsä riisi ja anna sen jäähtyä.
2. Pilko sardiinilfileet pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja anna maun vetäytyä viileässä.
3. Levitä viininlehdet työpöydälle ja pane kunkin lehden sisään noin 1 1/2 rkl täytettä. Kääri täyte lehtien sisään niin, että taitat täytteen päälle ensin lehden pitkät reunat ja vasta sitten rullaat lehden kääröksi.
4. Asettele kääröt tiiviiksi riviksi tarjoiluastiaan ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Peitä ja pane viileään vähintään puoleksi tunniksi.
5. Mausta jogurtti sitruunamehulla ja ripauksella sokeria ja suolaa. Tarjoa kääröjen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2