KATRI SCHRÖDER ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012
4 annosta
400 g putkispagettia (bucatini) tai spagettia
Kastike:
½ munakoiso
suolaa
5 isoa kypsää tomaattia
4 oliiviöljyyn säilöttyä
sardelli-fileetä
2 valkosipulinkynttä
1 dl mustia oliiveja
5 rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettua ja paahdettua keltaista säilykepaprikaa
2 rkl kapriksia
3 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
parmesaaniraastetta
1. Leikkaa munakoiso noin 1,5 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Nosta kuutiot siivilään, ripota pinnalle suolaa. Anna vetäytyä puoli tuntia, jotta neste irtoaa niistä.
2. Kalttaa tomaatit, eli laita ne muutamaksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja kuori. Poista tomaateista pehmeä keskus. Leikkaa kiin-teät osat kuutioiksi.
3. Hienonna sardellifileet, valkosipulinkynnet ja oliivit. Huuhdo munakoisot ja painele ne huolellisesti kuiviksi talouspaperilla.
4. Kuullota pannulla oliiviöljyssä ensin munakoisot. Lisää sardellit, valkosipulit, oliivit ja tomaatit. Anna kiehua 10 minuuttia.
5. Keitä spagetit napakoiksi, al dente. Säästä noin 1 dl keitinlientä. Lisää kastikkeen joukkoon pilkotut paprikat, kaprikset, tomaattisose sekä hieman pastan keitinlientä. Anna kastikkeen vielä kiehahtaa. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
6. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Annostele pasta lautasille ja tarjoile vasta raastetun parmesaanin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2