Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Sahramirisotto

Sahrami värjää kauniisti pääsiäisen risoton.

3 dl ri­sot­to­rii­siä (esim. abo­rio)

1 kel­ta­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl voi­ta

1 laa­ke­rin­leh­ti

8 dl kie­hu­vaa ka­na­lien­tä

2 dl val­ko­vii­niä

1/2 an­nos­pus­sia (noin 60 mg)

sah­ra­mia

50 g par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1 dl kel­tai­sia ru­si­noi­ta

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­het­ta

1. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit. Kuul­lo­ta si­pu­lit vois­sa pan­nul­la. Li­sää rii­si ja kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes rii­si on kuul­lot­tu­nut. Li­sää laa­ke­rin­leh­ti.

2. Li­sää kie­hu­va ka­na­lie­mi vä­hin erin ja kei­tä noin 15 mi­nuut­tia. Li­sää val­ko­vii­ni ja kei­tä vie­lä 15 mi­nuut­tia.

3. Li­sää par­me­saa­ni, sah­ra­mi ja lo­puk­si ru­si­nat. Kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes juus­to on su­la­nut. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

4. Tar­joa lam­paan seu­ra­na.