Koti ja Keittiö 9/07
(14–16 kpl)
1 pkt valmista ruis-perunataikinaa
Täyte:
70 g pekonia
puolet pienen purjon vaaleasta osasta
öljyä kuullottamiseen
200 g herkkusienituorejuustoa
1 muna
ripaus valkopippuria
Lisäksi:
14–16 kpl pientä paperista leivosvuokaa
Voiteluun:
1 muna
1. Kauli sula pakastetaikina melko ohueksi levyksi.
2. Paista pekonit pannulla rapeiksi, valuta liika rasva pois talouspaperin päällä ja pilko pekonit pieniksi.
3. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo.
4. Kuullota purjosilppu pannulla öljyssä pehmeäksi.
5. Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään kulhoon ja mausta seos.
6. Levitä täyte ruistaikinalevyn pinnalle ja kääri rullaksi leveämmästä päästä alkaen.
7. Leikkaa levystä noin 14 palaa ja pane palat paperimuotteihin leikkauspinta ylöspäin.
8. Sipaise pintaan kananmunaa ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
9. Anna jäähtyä ja tarjoa pikkusuolaisena tai välipalana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2