Artikkeli

Rouskusalaatti

Keitä sienet kahdessa vedessä ja valuta hyvin. Anna jäähtyä...

5 dl kei­tet­ty­jä haa­pa- ja kar­va­rous­ku­ja

2 ma­ke­aa si­pu­lia

1 dl ker­ma­vii­liä

1 tl si­nap­pia

nip­pu til­liä ja kir­ve­liä

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

2 koo­kas­ta kyp­sää uu­ni­pe­ru­naa

1. Kei­tä sie­net kah­des­sa ve­des­sä ja va­lu­ta hy­vin. An­na jääh­tyä.

2. Pil­ko sie­net si­pu­lin ja suo­lan kera. Suo­la ta­saa maut ja tal­tut­taa si­pu­lin it­ku­höy­ryt.

3. Silp­pua mu­kaan run­saas­ti tuo­ret­ta til­liä ja kir­ve­liä.

4. Maus­ta ker­ma­vii­li si­na­pil­la ja se­koi­ta sa­laa­tin jouk­koon. Ko­ver­ra hal­kais­tut uu­ni­pe­ru­nat ja täy­tä ko­lot sie­ni­sa­laa­til­la, jon­ka jouk­koon voit pilk­koa ko­ver­re­tun pe­ru­nan osan.

5. Ase­ta pe­ru­na­kup­po­set tuo­reen kir­ve­li­leh­den pääl­le ja va­lu­ta va­dil­le hiu­kan olii­vi­öl­jyä ja sit­ruu­naa.

 

Koti ja keit­tiö 9/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ