Koti ja keittiö 05/05
Pohjataikina:
100 g voita tai margariinia
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl paistonkestävää aprikoosihilloa
2–3 omenaa (hapan lajike)
1 rkl sitruunamehua
Rosmariinisiirappi:
1/2 dl calvadosta
1/2 dl vaaleaa muscovado- tai ruokokidesokeria
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna koko ajan sekoittaen. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin. Lisää ne muihin aineksiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinalle aprikoosihillo. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pirskottele viipaleille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele viipaleet limittäin hillokerroksen päälle.
3. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
4. Mittaa pannuun calvados ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoitellen, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Lisää rosmariini ja keitä kokoon muutama minuutti, kunnes seos hieman sakenee.
5. Valele lämmin rosmariinisiirappi valmiin piirakan päälle. Voit tarjoilla piirakan kanssa vaniljajäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.
Vinkki! Calvadoksen tilalla voi käyttää omenasiideriä tai -viiniä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2