Koti ja Keittiö 3/2006
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g voita
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
4 kiinteää banaania
1 dl sokeria
100 g voita
1 tl kanelia
3–4 rkl tummaa rommia
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikina levätä jääkaapissa tunnin ajan.
2. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuunnassa.
3. Sulata sokeri karamellimaiseksi uuninkestävällä paistinpannulla. Lisää voi ja sekoita. Lisää kaneli ja rommi. Lado banaaninpuolikkaat vieri viereen pannulle leikkuupinta ylöspäin. Ota pannu liedeltä ja anna hetken jäähtyä.
4. Kauli taikina ohueksi, pyöreäksi levyksi ja nosta banaanien päälle. Taita taikina reunoilta pannun sisäpuolelle ja painele hyvin kiinni banaaneihin. Pistele ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea.
5. Kumoa paistos suoraan tarjoiluastiaan ylösalaisin, jolloin banaanit jäävät päälle.
6. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2