Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Rommilla maustettu Tarte Tatin banaaneista

Klassinen Tarte Tatin valmistuu myös banaaneista.

Poh­ja:

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

2 rkl so­ke­ria

100 g voi­ta

1 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

4 kiin­te­ää ba­naa­nia

1 dl so­ke­ria

100 g voi­ta

1 tl ka­ne­lia

3–4 rkl tum­maa rom­mia

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja nypi jouk­koon voi. Li­sää vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. An­na tai­ki­na le­vä­tä jää­kaa­pis­sa tun­nin ajan.

2. Kuo­ri ba­naa­nit ja hal­kai­se ne pi­tuus­suun­nas­sa.

3. Su­la­ta so­ke­ri ka­ra­mel­li­mai­sek­si uu­nin­kes­tä­väl­lä pais­tin­pan­nul­la. Li­sää voi ja se­koi­ta. Li­sää ka­ne­li ja rom­mi. Lado ba­naa­nin­puo­lik­kaat vie­ri vie­reen pan­nul­le leik­kuu­pin­ta ylös­päin. Ota pan­nu lie­del­tä ja an­na het­ken jääh­tyä.

4. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si, pyö­re­äk­si le­vyk­si ja nos­ta ba­naa­nien pääl­le. Tai­ta tai­ki­na reu­noil­ta pan­nun si­sä­puo­lel­le ja pai­ne­le hy­vin kiin­ni ba­naa­nei­hin. Pis­te­le ja pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 175 as­tees­sa, kun­nes pin­ta on kul­lan­rus­kea.

5. Ku­moa pais­tos suo­raan tar­joi­lu­as­ti­aan ylö­sa­lai­sin, jol­loin ba­naa­nit jää­vät pääl­le.

6. Tar­joa va­nil­ja­jää­te­lön tai -kas­tik­keen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ