Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2010

Rocky road -tikkarit

Sulata suklaat vesihauteessa tai hyvin miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa liedellä...

noin 9–12 kpl

150 g tum­maa suk­laa­ta

150 g mai­to­suk­laa­ta

4 mu­ro­kek­siä

noin 1 dl vaah­to­kark­ke­ja

1/2 dl päh­ki­nöi­tä esim. kuo­rit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1/2 dl ru­si­noi­ta

1/2 dl kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

Li­säk­si:

tik­ka­ri­tik­ku­ja tai pui­sia jää­te­lö­tik­ku­ja

(tik­ka­ri­muot­ti)

1. Su­la­ta suk­laat ve­si­hau­tees­sa tai hy­vin mie­dol­la läm­möl­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa lie­del­lä.

2. Mu­ren­na kek­sit. Sak­si vaah­to­kar­kit pie­nem­mik­si. Rou­hi päh­ki­nät pie­nem­mik­si. Li­sää noin 2/3 kek­si­rou­hees­ta, vaah­to­kar­keis­ta, rou­hi­tuis­ta päh­ki­nöis­tä, ru­si­nois­ta sekä kui­va­tuis­ta mar­jois­ta su­laan suk­laa­seen.Jätä lo­put ko­ris­te­luun.

3. Lu­si­koi seos tik­ka­ri­muot­tei­hin ja pai­na kes­kel­le tik­ka­ri­tik­ku. Ko­ris­te­le pin­ta kek­si­mu­ruil­la, vaah­to­kark­ki­pa­loil­la, päh­ki­nä­rou­heel­la, ru­si­noil­la ja kui­va­tuil­la kar­pa­loil­la. An­na jäh­met­tyä jää­kaa­pis­sa ja ir­ro­ta tik­ka­rit muo­tis­ta. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

Vink­ki! Voit käyt­tää myös pa­pe­ri­sia tai alu­mii­ni­sia muf­fi­ni­vuo­kia tik­ka­ri­muot­tei­na. Ko­ris­te­le ja tai­vu­ta vuo­an reu­naa niin, et­tä saat pai­net­tua kes­kel­le ti­kun.

Ai­ka: noin 30 min + jäh­met­ty­mi­sai­ka 1 t

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ