Koti ja keittiö 3/2010
noin 9–12 kpl
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
4 murokeksiä
noin 1 dl vaahtokarkkeja
1/2 dl pähkinöitä esim. kuorittuja pistaasipähkinöitä
1/2 dl rusinoita
1/2 dl kuivattuja karpaloita
Lisäksi:
tikkaritikkuja tai puisia jäätelötikkuja
(tikkarimuotti)
1. Sulata suklaat vesihauteessa tai hyvin miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa liedellä.
2. Murenna keksit. Saksi vaahtokarkit pienemmiksi. Rouhi pähkinät pienemmiksi. Lisää noin 2/3 keksirouheesta, vaahtokarkeista, rouhituista pähkinöistä, rusinoista sekä kuivatuista marjoista sulaan suklaaseen.Jätä loput koristeluun.
3. Lusikoi seos tikkarimuotteihin ja paina keskelle tikkaritikku. Koristele pinta keksimuruilla, vaahtokarkkipaloilla, pähkinärouheella, rusinoilla ja kuivatuilla karpaloilla. Anna jähmettyä jääkaapissa ja irrota tikkarit muotista. Säilytä viileässä.
Vinkki! Voit käyttää myös paperisia tai alumiinisia muffinivuokia tikkarimuotteina. Koristele ja taivuta vuoan reunaa niin, että saat painettua keskelle tikun.
Aika: noin 30 min + jähmettymisaika 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2