SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 10/2013
4 hengelle
1 pieni salottisipuli
350 g (n. 4 dl) carnaoli-, arborio- tai vialone-riisiä
½ dl oliiviöljyä
½ dl valkoviiniä
n. 1 l kuumaa liha- tai kasvislientä
n. 1 dl vastaraastettua parmesaania
3 rkl voita
½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa
musta- tai valkopippuria myllystä
(suolaa)
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä muutama minuutti keskilämmöllä öljyssä pannulla. Lisää riisi ja paista käännellen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
2. Kaada viini pannulle ja sekoittele, kunnes viini imeytyy riisiin. Lisää joukkoon kuumaa lihalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä 17–25 minuuttia riisilajista riippuen. Katso tarkka kypsennysaika paketin kyljestä. Risottoa kannattaa maistaa kypsennyksen loppuvaiheessa, sillä valmiissa risotossa saa olla vielä hieman purutuntumaa. Kypsä risotto on löysähköä ja riisinjyvät ovat vielä erillään.
3. Lisää kypsään risottoon voi ja parmesaani. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomioi, että liha- ja kasvisliemet ovat itsessään jo suolaisia. Viimeistele halutessasi yrttisilpulla. Tarjoa heti.
MUOKKAA MIELEISEKSI
Perusohjetta muuntelemalla saat lukemattomia uusia makuvaihtoehtoja. Kokeile parmesaanin tilalla muuta juustoa, kuten pecorinoa, vuohen- tai sinihomejuustoa. Valkoviinin sijaan sopii puna- tai kuohuviini. Viinin voi korvata
lisäämällä liemen määrää. Liemeksi useimpiin risottoihin sopii kasvis-, kana- tai lihaliemi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2