MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 4/2014
1 juusto, 4 annosta
2 l täysmaitoa
½ dl sitruunamehua
½ l kuohukermaa
½ tl suolaa
1. Mittaa maito ja kerma kattilaan ja kuumenna höyryävän kuumaksi, lähes kiehuvaksi.
2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kiehauta, jotta seos juoksettuu. (Maito juoksettuu kun juustomassa ja hera erottuvat toisistaan.)
3. Nosta kattila liedeltä. Sekoita hetki, lisää suola ja sekoita vielä hetki. Anna seistä 5–10 minuuttia.
4. Nostele juoksettunut juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin, joka on asetettu kulhon päälle. Kääntele sideharso juuston päälle tiiviisti. Anna valua huoneenlämmössä 30–60 minuuttia, kunnes seos on sopivan kiinteää.
5. Kumoa juusto tarjoiluastiaan. Säilytä jääkaapissa.
VINKKI!
Juustojen valmistuksessa syntyvän heran voi käyttää sämpylä- ja leipätaikinoiden nesteenä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ