Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2014

Ricotta

Ricotta on italialainen rakeinen juusto, joka sopii tarjottavaksi sellaisenaan alkupalana, osana antipas­to­lau­tasta, tai salaatin, pastan ja piiraiden sekä myös makeiden jälkiruokien valmistukseen.

1 juus­to, 4 an­nos­ta

2 l täys­mai­toa

½ dl sit­ruu­na­me­hua

½ l kuo­hu­ker­maa

½ tl suo­laa

1. Mit­taa mai­to ja ker­ma kat­ti­laan ja kuu­men­na höy­ry­ä­vän kuu­mak­si, lä­hes kie­hu­vak­si.

2. Li­sää jouk­koon sit­ruu­na­me­hu ja kie­hau­ta, jot­ta seos juok­set­tuu. (Mai­to juok­set­tuu kun juus­to­mas­sa ja hera erot­tu­vat toi­sis­taan.)

3. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. Se­koi­ta het­ki, li­sää suo­la ja se­koi­ta vie­lä het­ki. An­na seis­tä 5–10 mi­nuut­tia.

4. Nos­te­le juok­set­tu­nut juus­to­mas­sa rei­kä­kau­hal­la si­de­har­sol­la vuo­rat­tuun sii­vi­lään tai juus­to­muot­tiin, joka on ase­tet­tu kul­hon pääl­le. Kään­te­le si­de­har­so juus­ton pääl­le tii­viis­ti. An­na va­lua huo­neen­läm­mös­sä 30–60 mi­nuut­tia, kun­nes seos on so­pi­van kiin­te­ää.

5. Ku­moa juus­to tar­joi­lu­as­ti­aan. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

VINK­KI!

Juus­to­jen val­mis­tuk­ses­sa syn­ty­vän he­ran voi käyt­tää säm­py­lä- ja lei­pä­tai­ki­noi­den nes­tee­nä.

Lue Myös

Tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

Sardelli-kasvispasta

Vitello tonnato

Tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

Sardelli-kasvispasta

Vitello tonnato

Munakoi­sog­ra­tiini

Mustikkapesto

Tapaschilit

Maustesuolat

Sormisuolat munankuorissa

Paneer

Maustesuolat

Sormisuolat munankuorissa

Paneer

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2