Artikkeli

Retikka-siita­ke­sie­ni­pos­su­wokki

Kuutioi tai suikaloi porsaanliha. Kuori retikka, leikkaa pitkittäin kahtia ja viipaloi. Puhdista ja viipaloi siitakesienet. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna...

400 g por­saan ul­ko­fi­lee­tä

noin 10 cm re­tik­kaa

200 g sii­ta­ke­sie­niä

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 rkl öl­jyä

1/2 dl tum­maa ruo­ko­so­ke­ria

1/2 dl ka­la­kas­ti­ket­ta

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Suu­rus:

2 dl vet­tä + 2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä rii­siä

1. Kuu­ti­oi tai sui­ka­loi por­saan­li­ha. Kuo­ri re­tik­ka, leik­kaa pit­kit­täin kah­tia ja vii­pa­loi. Puh­dis­ta ja vii­pa­loi sii­ta­ke­sie­net. Hal­kai­se chi­li­pal­ko, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­lit.

2. Kuu­men­na öl­jy wo­kis­sa tai pais­tin­pan­nul­la ja rus­kis­ta sii­nä en­sin li­ha­pa­lat ja sit­ten kas­vik­set. Li­sää maus­teet. Val­mis­ta suu­rus se­koit­ta­mal­la vesi ja mais­si­jau­hot kes­ke­nään. Li­sää suu­rus ohu­e­na nau­ha­na wok­kiin jouk­koon ja an­na hau­tua muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

3. Tar­joa rii­sin kera.