Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Raitajuuri-kvinoasalaatti

Pilkuta pähkinöillä ja karpaloilla ruokaisa raitajuuri-kvinoasalaatti. Siitä ilahtuu kasvissyöjäkin.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

 1 kg rai­ta­juu­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

3 dl kvi­no­aa (Go Green)

6 dl kas­vis­lien­tä

2 ke­vät­si­pu­lia

4 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta mint­tua

3 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

8 kui­vat­tua, peh­me­ää vii­ku­naa kuu­ti­oi­na

1 dl kuu­ti­oi­tu­ja, kui­vat­tu­ja ap­ri­koo­se­ja tai kar­pa­loi­ta

1 dl rou­hit­tu­ja pe­kaa­ni- tai sak­san­päh­ki­nöi­tä

Kas­ti­ke:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

3 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin val­mis­tat kvi­no­a­sa­laa­tin:

1. Kuo­ri ja loh­ko rai­ta­juu­ret. Lai­ta ne uu­ni­pel­lil­le. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 45 mi­nuut­tia. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Huuh­te­le kvi­noa huo­lel­li­ses­ti. Kei­tä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan kas­vis­lie­mes­sä.

3. Tee kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Li­sää jouk­koon ap­pel­sii­nin­kuo­ri­raas­te ja -mehu. Se­koi­ta jouk­koon öl­jy. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Se­koi­ta kei­te­tyn kvi­no­an jouk­koon.

4. Hie­non­na ke­vät­si­pu­li, mint­tu ja ko­ri­an­te­ri. Se­koi­ta ne kvi­no­aan.

5. Se­koi­ta kvi­no­aan uu­nis­sa paah­de­tut rai­ta­juu­ri­loh­kot.

6. Kuu­ti­oi vii­ku­nat ja kar­pa­lot. Rou­hi päh­ki­nät. Li­sää ne kvi­no­aan.

7. Val­mis­ta kas­ti­ke: Hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Raas­ta ap­pel­sii­nin­kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Se­koi­ta kaik­ki kas­ti­ke­ai­neet kes­ke­nään.

Vink­ki: Ha­lu­at­ko li­sää pro­teii­nia tai ruo­kai­suut­ta? Pil­ku­ta sa­laat­ti kei­te­tyil­lä kik­her­neil­lä.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­ma­kea, kyp­sän he­del­mäi­nen ja ke­pe­än maus­tei­nen Euf­lo­ria 2015, Yh­dys­val­lat, 10,98 e.

Lue myös:

Kvi­no­aa, broi­le­ria ja maus­tei­sia kas­vik­sia 

Pi­naat­ti-kvi­no­a­pyö­ry­kät ja ke­sä­kur­pit­sa-tsat­si­ki

Leh­ti­kaa­li-kvi­no­a­pi­lah­vi