Artikkeli

Punaviinissä haudutettu lammaspata

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi liha ja hienonna pekoni...

1 si­pu­li

600 g lam­paan la­paa tai etu­sel­kää

100 g pe­ko­nia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl pap­ri­kaa

nip­pu tim­ja­mia

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

2 dl pu­na­vii­niä

1/2 dl sit­ruu­na­me­hua

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuu­ti­oi liha ja hie­non­na pe­ko­ni.

2. Kuu­men­na öl­jy pa­das­sa, kyp­sen­nä pe­ko­ni ja nos­ta se pois pa­das­ta. Li­sää li­ha­kuu­ti­ot use­as­sa eräs­sä ja rus­kis­ta.

3. Pane kaik­ki ai­nek­set ta­kai­sin pa­taan. Li­sää hie­non­net­tu si­pu­li ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net se­koit­ta­en.

4. Maus­ta seos pap­ri­kal­la, tim­ja­min ok­sal­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Li­sää vii­ni ja an­na se­ok­sen kie­hua kan­nen al­la, kun­nes puo­let vii­nis­tä on haih­tu­nut.

6. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 20 mi­nuut­tia.

7. Tar­joa kei­tet­ty­jen pe­ru­noi­den kans­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2002