● 10 kpl
3 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
● Täyte:
3 keskikokoista punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl silputtua tuoretta
rosmariinia
mustapippuria
merisuolaa
1. Liuota hiiva kylmään veteen
ja lisää öljy, timjami ja
jauhot. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia.
Lisää suola ja sokeri.
Jatka taikinan alustamista
vielä muutaman minuutin
ajan. Kohota liinan alla 45
minuuttia.
2. Kuori sipulit ja leikkaa ne
ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulia
öljyssä pannulla noin
viisi minuuttia, mutta älä anna
sen saada väriä.
3. Lisää pannuun hunaja,
rosmariini ja pippuri. Nosta
kansi päälle ja hauduta sipulia
vielä miedolla lämmöllä,
kunnes se on täysin pehmeää,
noin 10 minuuttia.
4. Kumoa kohonnut taikina
jauhotetulle leivonta-alustalle.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat
pois ja jaa se kymmeneen
osaan. Pyörittele taikinapalat
palloiksi ja taputtele ne käsin
ohuemmiksi levyiksi. Nosta
pizzapohjat leivinpaperilla
vuoratulle uunipellille.
5. Levitä pizzapohjille sipulitäytettä.
Kohota pizzoja vielä
noin 30 minuuttia. Ripottele
lopuksi päälle karkeaa merisuolaa.
6. Paista pizzat kypsiksi 225-
asteisessa uunissa, noin 15-
20 minuuttia.
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2