Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Punajuurivartaat ja vuohen­juus­to­mousse

Yrteillä maustetut punajuuret paahdetaan grillivartaisiin pujotettuna pikkusyötävänä, ja tarjoillaan vuohen­juus­to­moussen kera.

2–4 var­ras­ta

1 nip­pu pie­niä pu­na­juu­ria

Yrt­ti­öl­jy:

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1 ruuk­ku tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 ruuk­ku tuo­ret­ta per­sil­jaa

2 dl öl­jyä

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

mus­ta­pip­pu­ria

sor­mi­suo­laa

Vuo­hen­juus­to­mous­se:

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

2 dl vis­pi­ker­maa

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1–2 rkl ruo­ho­si­pu­lia tai per­sil­jaa

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

var­ras­tik­ku­ja

1. Val­mis­ta yrt­ti­öl­jy. Hie­non­na yr­tit ja se­koi­ta te­ho­se­koit­ti­mes­sa öl­jyn ja maus­tei­den kans­sa.

2. Val­mis­ta vuo­hen­juus­to­mous­se. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta vuo­hen­juus­to ker­ma­vaah­toon. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Se­koi­ta maus­teet mous­seen ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä.

3. Pese ja hal­kai­se tai loh­ko pu­na­juu­ret koos­ta riip­pu­en. Pu­jo­ta pu­na­juu­ret var­ras­tik­kui­hin ja va­le­le yrt­ti­öl­jyl­lä. Paah­da pu­na­juu­ri­var­tai­ta gril­lis­sä 20–30 mi­nuut­tia vä­lil­lä kään­nel­len, kun­nes pu­na­juu­ret peh­me­ne­vät. Vii­meis­te­le var­taat sor­mi­suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la.

4. Tar­joa vuo­hen­juus­to­mous­sen kera.

Lue Myös

Yrttifalafelit

Vesikrassipesto

Välimeren bruschetat

Yrttifalafelit

Vesikrassipesto

Välimeren bruschetat

Avokadokastike

Fenkolicoleslaw

Broile­rin­mak­sa­patee

Punajuuri-kookoskeitto

Kukkakaali-vuohen­juus­to­cap­puccino

Vuohenjuustolla maustettu kurpitsarisotto

Punajuuri-kookoskeitto

Kukkakaali-vuohen­juus­to­cap­puccino

Vuohenjuustolla maustettu kurpitsarisotto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2