MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6–7/2014
2–4 varrasta
1 nippu pieniä punajuuria
Yrttiöljy:
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 ruukku tuoretta timjamia
1 ruukku tuoretta persiljaa
2 dl öljyä
1–2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
mustapippuria
sormisuolaa
Vuohenjuustomousse:
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl vispikermaa
1 pieni valkosipulinkynsi
1–2 rkl ruohosipulia tai persiljaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
varrastikkuja
1. Valmista yrttiöljy. Hienonna yrtit ja sekoita tehosekoittimessa öljyn ja mausteiden kanssa.
2. Valmista vuohenjuustomousse. Vaahdota kerma. Sekoita vuohenjuusto kermavaahtoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita mausteet mousseen ja anna maustua viileässä.
3. Pese ja halkaise tai lohko punajuuret koosta riippuen. Pujota punajuuret varrastikkuihin ja valele yrttiöljyllä. Paahda punajuurivartaita grillissä 20–30 minuuttia välillä käännellen, kunnes punajuuret pehmenevät. Viimeistele vartaat sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Tarjoa vuohenjuustomoussen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2