Koti ja keittiö 4/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
4 hengelle alkuruokana
1 kg pieniä punajuuria
n. 1 kg karkeaa merisuolaa
n. 1 l sekasalaattia,
esim. luomuversosalaattia
150 g sinihomejuustoa,
esim. Peltola Blue
1 dl saksanpähkinöitä tai pähkinäsekoitusta paahdettuna
Kastike:
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
3/4 dl rypsiöljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret. Levitä suola uunivuokaan. Nosta päälle punajuuret ja paista ne uunissa napakan pehmeiksi, 30–50 minuuttia. Kuori punajuuret ja anna niiden jäähtyä halutessasi.
2. Paista pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä.
3. Valmista kastike. Mittaa hunaja, sinappi ja etikka pieneen astiaan. Sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Laita salaatti tarjoilukulhoon. Valuta päälle kastike ja sekoita hyvin. Lohko punajuuret ja nosta ne salaattipedille. Murusta homejuusto ja lisää se pähkinöiden kanssa muiden aineiden joukkoon.
5. Tarjoa grillatun leivän kanssa.
Valmistusaika: noin 50 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2