Artikkeli
Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi

Suvi Rüster

Punaherukka-pikapulla valmistuu kolmessa vartissa

Kesän mahtavin marjapulla valmistuu piiras- tai kakkuvuoassa. Päälle voit heittää mitä marjoja vain puutarhasta löytyy.

Pu­na­he­ruk­ka-pi­ka­pul­la

45 min . help­po . 8 e

12 an­nos­ta

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ dl so­ke­ria

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl kar­de­mum­maa

½ tl suo­laa

2 dl täys­mai­toa

100 g su­la­tet­tua voi­ta

1 ka­nan­mu­na

Pääl­le:

3 dl puu­tar­ha­mar­jo­ja (pu­na­he­ru­koi­ta, mus­ta­he­ru­koi­ta ja va­del­mia)

3 rkl so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

1. Se­koi­ta jau­hot, so­ke­ri, lei­vin­jau­he, kar­de­mum­ma ja suo­la kul­hos­sa. Li­sää mai­to, su­la­tet­tu voi ja ka­nan­mu­na. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Vuo­raa pyö­reä kak­ku­vuo­ka (Ø 24 cm) tai kor­ke­a­reu­nai­nen pii­ras­vuo­ka lei­vin­pa­pe­ril­la.

3. Le­vi­tä tai­ki­na vuo­kaan. Li­sää pääl­le mar­jat, so­ke­ri ja ka­ne­li. Kyp­sen­nä 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la 30 mi­nuut­tia.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Pikapullan taikina sekoitetaan nopeasti kaapin perusaineksista, ja päälle voi heittää mitä tahansa marjoja.

Martti Järvi