Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009Kuva: Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen

Punaherukka-maren­ki­pais­tokset

6 - 8 kpl

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

125 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

3 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

1/2 l pu­na­he­ru­koi­ta

3/4 dl so­ke­ria

1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

Ma­ren­ki:

2 val­ku­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

1. Val­mis­ta poh­ja­tai­ki­na. Nypi veh­nä­jau­hot ja ras­va kes­ke­nään. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Lai­ta kel­muun kää­rit­ty­nä jää­kaap­piin jääh­ty­mään.

2. Jaa tai­ki­na 6 - 8 osaan. Pai­ne­le tai­ki­na­pa­lat pie­niin voi­del­tui­hin lei­vos­vuo­kiin. Vuo­raa reu­nat si­sä­puo­lel­ta fo­li­on pa­loil­la. Esi­pais­ta poh­jia uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta täyt­teen ai­nek­set ja jaa pii­ras­poh­jien pääl­le. Pais­ta vie­lä 15 - 20 mi­nuut­tia.

4. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja li­sää lo­puk­si so­ke­ri vä­hi­tel­len. Vat­kaa, kun­nes ma­ren­ki­se­os on kiil­tä­vää ja py­syy ylö­sa­lai­sin kään­ne­tys­sä kul­hos­sa. Le­vi­tä ma­ren­ki pii­rai­den pääl­le ja lai­ta pii­ra­kat uu­niin 200 as­tee­seen muu­ta­mak­si mi­nuu­tik­si, kun­nes ma­ren­ki saa hie­man vä­riä. Varo, et­tei ma­ren­ki pala. An­na jääh­tyä ja tar­joi­le pian, kos­ka ma­ren­ki kos­tuu ja sit­kis­tyy vii­le­äs­sä.

Vink­ki! Voit val­mis­taa ai­nek­sis­ta myös yh­den ison pii­raan. Pi­den­nä täl­löin pais­to­ai­kaa hie­man.