Koti ja keittiö 8/2009Kuva: Ullamaija Hänninen
6 - 8 kpl
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia tai voita
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1/2 l punaherukoita
3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Marenki:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
1. Valmista pohjataikina. Nypi vehnäjauhot ja rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Laita kelmuun käärittynä jääkaappiin jäähtymään.
2. Jaa taikina 6 - 8 osaan. Painele taikinapalat pieniin voideltuihin leivosvuokiin. Vuoraa reunat sisäpuolelta folion paloilla. Esipaista pohjia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita täytteen ainekset ja jaa piiraspohjien päälle. Paista vielä 15 - 20 minuuttia.
4. Vaahdota valkuaiset ja lisää lopuksi sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes marenkiseos on kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenki piiraiden päälle ja laita piirakat uuniin 200 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes marenki saa hieman väriä. Varo, ettei marenki pala. Anna jäähtyä ja tarjoile pian, koska marenki kostuu ja sitkistyy viileässä.
Vinkki! Voit valmistaa aineksista myös yhden ison piiraan. Pidennä tällöin paistoaikaa hieman.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2